inTurda.ro

Modificare importantă propusă pentru firme: Dividendele să poată fi luate trimestrial, la jumate

Modificare importantă propusă pentru firme: Dividendele să poată fi luate trimestrial, la jumate

Modificare importantă propusă pentru firme: Dividendele să poată fi luate trimestrial, la jumate
martie 31
14:01 2017

Patronii si asociatii vor avea posibilitatea sa ia din firme dividende la jumatatea profitului, o data la fiecare trimestru in cursul anului in care se realizeaza, potrivit unei propuneri de lege initiate de mai multi parlamentari de la putere. Propunerea ar ajuta antreprenorii sa scoata bani din firme in cursul anului, pana la distribuirea dividendelor intregi care in prezent se poate face in anul urmator realizarii profitului firmei, in conditiile in care aceste venituri sunt impozitate mai putin decat salariul.

34 de senatori si deputati PSD au inregistrat, zilele trecute, la Senat propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.82/1991 a contabilitatii si modificarea si completarea Legii nr.31/1990 a societatilor comerciale, modificarea si completarea Legii nr.1/2005 privind organizarea si functionarea cooperatiei.

Pe scurt, initiativa legislativa vrea sa ofere patronilor si asociatilor posibilitatea sa isi scoata din firme dividende, la jumatatea profiturilor, trimestrial, in cursul anului in care se realizeaza, in plus fata de prevederile legale actuale in care se pot distribui dividende in anul urmator realizarii profitului, la profiturile intregi. Practic, in prezent, un om de afaceri isi poate lua dividendele o data pe an, iar propunerea legislativa ar da posibilitatea firmelor sa faca si distribuiri in timpul anului.

Citește mai multe detalii despre acest subiect pe startupcafe.ro

Related Articles

Citește articolul precedent:
URGENT: Copilul mușcat de câini la Câmpia Turzii are nevoie de donatori de sânge!

Sergiu Seica, un copil de 8 ani din Câmpia Turzii a ajuns joi seară, 30 martie 2017, în stare gravă...

Închide