inTurda.ro

Comunicat de presa al Primariei Turda despre atacarea HCL-urilor care au dus la schimbarea Viceprimarului

Comunicat de presa al Primariei Turda despre atacarea HCL-urilor care au dus la schimbarea Viceprimarului

Comunicat de presa al Primariei Turda despre atacarea HCL-urilor care au dus la schimbarea Viceprimarului
martie 14
10:44 2014

ROMANIA

JUDETUL CLUJ

MUNICIPIUL TURDA

PRIMARIA

NR. INREG.6563/ 14.03.2014

 

COMUNICAT DE PRESA

 

Raportat la articolul aparut in mass media locala, in data de 13 martie 2014,  referitor la declansarea “procedurii de atacare a hotararilor Consiliului Local care au dus la schimbarea viceprimarului municipiului Turda”, facem urmatoarele precizari:

 

Urmare procedurilor prealabile inregistrate la Primaria municipiului Turda , referitoare la HCL nr. 276/2013 privind schimbarea din functie a viceprimarului municipiului Turda, domnul Lucian Bogdan Nemes, HCL 277/2014 privind alegerea viceprimarului municipiului Turda, HCL 5/2014 privind mentinerea Hotararii Consiliului Local al municipiului Turda nr. 276/2013 si respectiv HCL nr. 6/2014 privind privind mentinerea Hotararii Consiliului Local al municipiului Turda nr. 277/2013, s-a procedat la explicitarea si comunicarea catre Institutia Prefectului Judetului Cluj a unui punct de vedere  strict procedural asupra demersurilor care au facut obiectul actelor administrative ale forului deliberativ susmentionate.

Demersul autoritatii locale turdene a reprezentat o explicitare si motivare a procedurilor de adoptare a hotararilor de consiliu susmentionate, pe care le consideram , fara putere de tagada,  in perfecta concordanta cu prevederile legale in vigoare, urmand ca dupa comunicarea de catre Institutia Prefectului Judetului Cluj a unui punct de vedere motivat, procedurile prealabile sa urmeze cursul prevazut de legislatia in vigoare, respectiv analizarea lor in cadrul comisiei de specialitate a consiliului local, cu incadrarea in termenele stipulate in actele normative.

Fata de cele mentionate, nu consideram ca ne-am erijat in locul forului deliberativ turdean , ci doar am solicitat explicatii suplimentare pentru ca apoi  sa putem exprima o opinie motivata  comisiei de specialitate a consiliului local.

De asemenea, nu comentam eventualele nuante politice care consideram ca se intrevad  printre randurile articolului in discutie, intrucat suntem garantii respectarii cu strictete a prevederilor legale in vigoare, implicit a normelor care guverneaza o administratie locala eficienta si competitiva, fara imixtiuni de orice fel, cu atat mai mult politice.

Secretar mun. Turda,

Paula Letitia Popa

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Rezultatele CS Samurai Turda la Cupa Potaissa

Rezultate Cupa Potaissa Turda, 08.03.2014 Nr. Numele și prenumele Proga Locul 1 Nicolae-Drăgan Antonia Kara -7 ani I 2 Nicolae-Drăgan...

Închide