inTurda.ro

Nicolae Raţiu va primi titlul de Membru al Ordinului Imperiului Britanic

Nicolae Raţiu va primi titlul de Membru al Ordinului Imperiului Britanic

Nicolae Raţiu va primi titlul de Membru al Ordinului Imperiului Britanic
ianuarie 03
10:58 2015

„2014 se termină cu o veste bună: Nicolae Raţiu va primi titlul de Membru al Ordinului Imperiului Britanic pentru serviciile aduse grupurilor dezavantajate din România, prin intermediul Fundaţiei caritabile Familia Raţiu. Distincţia îi va fi acordată la începutul anului viitor, în cadrul unei ceremonii oficiale“, scrie romanianculturalcentre.org.uk.

Fiul cel mic al lui Ion Raţiu, Nicolae Raţiu, va fi distins la începutul acestui an cu Ordinul Imperiului Britanic pentru serviciile aduse grupurilor dezavantajate din România prin intermediul Fundaţiei Raţiu. Acest ONG a fost creat în 1979 de omul politic Ion Raţiu cu un singur scop: să ajute România. Iar titlul care va fi primit de urmaşul său în 2015, în cadrul unei ceremonii, confirmă că munca sa a fost dusă cu cinste mai departe.

Ordinul Imperiului Britanic a fost creat de Regele George al V-lea în timpul Primului Război Mondial ca să le mulţmească civililor şi militarilor neangajaţi în luptă care au contribuit la război. Publicaţia The Guardian a publicat, pe site, lista întreagă a persoanelor care vor fi distinse cu acest titlu. Distincţiile sunt acordate de Casa Regală a Angliei.

Nicolae Raţiu (66 de ani) este fiul cel mic al omului politic Ion Raţiu, descendentul uneia dintre cele mai vechi familii nobiliare de pe teritoriul Transilvaniei, a cărei existenţă este atestată încă din secolul al XIV-lea. „Eu m-am născut la Davos, pentru că am fost conceput în ziua în care doctorul i-a dat vestea tatălui meu că nu va muri de tuberculoză. A fost o perioadă grea în care a fost nevoit să stea doi ani într-un pat al spitalului din Elveţia. Atunci a citit foarte mult, citea aproape non-stop“, mărturisea Nicolae Raţiu, într-un interviu pentru „Adevărul“.

Acesta a studiat economie şi transport maritime la New York University (SUA) ca să preia afacerea familiei. În 1974, tatăl său i-a transferat responsabilitatea afacerii în domeniul transportului naval.

sursa: adevarul.ro

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
PANICA la un patinoar din Cluj. Lacul inghetat a cedat si mai multi oameni au cazut in apa rece

Prima zi în care a fost deschis patinoarului din Gherla nu s-a arătat una prea norocoasă pentru mai multe persoane, care...

Închide