inTurda.ro

Peste 2000 de oameni au fost ucisi in Nigeria in saptamana atentatului de la Paris. De ce presa favorizeaza doar anumite tragedii?

Peste 2000 de oameni au fost ucisi in Nigeria in saptamana atentatului de la Paris. De ce presa favorizeaza doar anumite tragedii?

Peste 2000 de oameni au fost ucisi in Nigeria in saptamana atentatului de la Paris. De ce presa favorizeaza doar anumite tragedii?
ianuarie 13
21:15 2015

Amnesty International a declarat că ultimul atac lansat de Boko Haram este cel mai mare masacru din istoria grupării teroriste, rapoartele declară că numărul celor uciși ar putea fi peste 2.000, conform site-ului motherjones.com.

‘Lumea pare că a ratat acest eveniment. Cum e posibil să vedem în direct asaltul asupra atacatorului de la magazinul kosher din Franţa, dar să nu remarcăm masacrul a mii de persoane? Conform Guardian, în presa africană e greu să găseşti o sursă de încredere care să relateze despre acest eveniment, chiar şi la câteva zile după ce s-a petrecut. Cele mai apropiate sedii ale unor televiziuni sunt la sute de kilometri distanţă de Baga (n.r. oraşul unde a avut loc tragedia)”, scrie Davis în editorialul intitulat ”De ce nu putem favoriza anumite tragedii”.

Săptămâna trecută Boko Haram, gruparea teroristă islamică cu sediul în nordul Nigeriei, a lansat un atac masiv asupra orașului Baga, ucigând zeci de persoane, potrivit Reuters. Alte rapoarte spun că numărul morților sunt sute sau mii. Atacul cel mai recent face partea din campania din ce în ce mai sângeroasă a grupului de a face un stat islamic în Africa de Vest. Grupul a ajuns în atenția internațional în aprilie anul trecut, după ce a răpit aproximativ 300 fete. Mai mult de 200 dintre acestea sunt încă date dispărute.

Pe parcursul a două zile, marți și miercuri, militanții au dat foc la foarte multe clădiri din Baga. Potrivit BBC, aproape tot orașul a fost incendiat. Orașul Baga, care a avut aproximativ 10.000 de locuitori este acum „practic inexistent” a declarat un oficial guvernamental Musa Alhaji Bukar, pentru o agenție de știri britanică.

Cei care au fugit au raportat că nu au reușit să-și îngroape morții, și e plin de cadavre pe străzile orașului. Boko Haram are în control orașul Baga și 16 orașele învecinate după ce armata s-a retras, a spus domnul Bukar.

În timp ce el declară că sunt 2.000  de persoane ucise, unele rapoarte spun că ar fi doar câteva sute.

Boko Haram terorizează Nigeria de mai bine de cinci ani. Pe parcursul anului trecut, grupul a ucis mai mult de 10.000 de oameni, potrivit Consiliului pentru Relații Externe.

Foto: Jossy Ola/AP

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Mihai Eminescu, omagiat la Turda

Şi în acest an,  în cadrul cenaclului „Să dăm viaţă anilor”, poetul naţional Mihai Eminescu va fi omagiat la Turda ....

Închide