inTurda.ro

Unic inTurda. Ce ne deosebește de alte orașe din România?

 Breaking News

Unic inTurda. Ce ne deosebește de alte orașe din România?

Unic inTurda. Ce ne deosebește de alte orașe din România?
noiembrie 01
08:00 2013

 

Turda este locul în care cei mai mulți dintre noi ne ducem traiul. Ni se pare uneori că știm totul despre acest oraș, iar nu puține sunt momentele în care afirmăm: „Turda e oraș mic, nu prea ai cu ce să te lauzi”. Avem prieteni și în ultimul timp tot mai mulți turiști care ne întreabă despre Turda. Ce le putem spune? Care sunt punctele forte ale acestui loc? Cu ce ne deosebim față de alte orașe din România?

Poate dacă privim lucrurile din exterior găsim câteva răspunsuri. Să privim pentru început în presă. Presa națională. Turda s-a remarcat în acest mediu prin mai multe articole referitoare la Salina Turda, dar nu numai. Municipiul nostru a fost subiectul principal în emisiuni precum Aventura Urbană, Exclusiv în România  (TVR1), Raport de țară (Digi24), Caravana TVR3  și altele. Turda a fost de asemenea gazdă pentru videoclipuri ale unor trupe muzicale recunoscute naţional şi internaţional (Mandinga, Trupa Zero, Connect-R, ș.a.), unii dintre ei reprezentând România la prestigiosul concurs Eurovision, ocazie cu care oameni din toată Europa au văzut imaiginile filmate aici. Un alt boom pozitiv pentru imaginea Turzii se datorează producătorului documentarului Wild Carpathia (Travel Channel) care a ales să filmeze și în Turda.

Salina Turda ne-a pus așadar într-o lumină foarte bună. Proiectul de modernizare derulat din fonduri europene a câştigat titlul de “Cel mai bun proiect de turism din România”. Premiul a fost decernat primarului Tudor Ştefanie în cadrul Târgului internaţional de investiţii „Împreună reconstruim România”, un alt eveniment cu o bună vizibilitate. Numărul mare de vizitatori atraşi deja de salina minune de la Turda (peste 1.000.000) și titlul de „Minunea numărul 1 a României”, oferit de Imperator Travel, au confirmat faptul că Salina Turda ne reprezintă cu mândrie în ţară şi peste hotare. Cât despre realizarea complexului de agrement Floare de Sare, care a atras atenţia presei naţionale, acesta rămâne un proiect interesant.

Un alt motiv de mândrie îl reprezintă poziționarea noastră între primele municipii din România care au aprobat un brand local. „Turda – Descoperă orașul salinei” este sloganul care ar trebui să ne reprezinte peste tot. Turiștii să înțeleagă faptul că dincolo de cea mai modernă salină din Europa au ocazia să descopere un oraș plin de istorie, un loc cu o poveste deosebită.

Ne putem lăuda și cu Institutul de Cercetare a Interacţiunii Om-Animal, înfiinţat în anul 2012, care este o premieră în România. Ne putem lăuda și cu ACS Potaissa Turda, o echipă de handbal care face perfomanță în Liga Națională la Handbal Masculin. Ne mândrim și cu campioni naționali și europeni la karate, dans sportiv, atletism și multe altele. Dar despre acestea vom veni cu detalii în articole viitoare.

Alte obiective unice demne de menționat într-un astfel de articol dar care țin oarecum de viitor sunt: Parcul Zoologic (unde avem promisiunea că va fi ceva unic în Europa de Est), Universitatea Balneară (ar fi prima universitate de profil din România) sau reamenajarea Castrului Roman Legiunea a V-a Macedonica Potaissa (care are o valoare istorică imensă), astfel încât turiștii să aibe un nou obiectiv aparte de vizitat.

O fi mic orașul acesta, Turda… dar locurile, istoria și linia ascendentă a dezvoltării turismului local trebuie să rămână motive de mândrie pentru noi, turdenii.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Transfăgărășanul va fi închis traficului începând de astăzi

Soseaua TRANSFAGARASAN este situata pe Drumul National 7C si leaga Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lant muntos din România...

Închide