inTurda.ro

Peripeții la Cluj-Napoca în cadrul Protestului #10 pentru Roșia Montană

Peripeții la Cluj-Napoca în cadrul Protestului #10 pentru Roșia Montană

Peripeții la Cluj-Napoca în cadrul Protestului #10 pentru Roșia Montană
noiembrie 04
20:02 2013

Peripeții pentru unii dintre participanții la Protestul pentru Roșia Montană de la Cluj-Napoca. Jandarmii ori nu mai au răbdare, ori au primit ordine, ori pur și simplu… așa sunt ei. Comportamentul lor este deloc drăguț, dacă ne permiteți eufemismul, însă explicațiile sunt de-a dreptul comice. Exemplu: „… vă rugăm să luați măsuri. Dacă nu vom lua măsurile legale…” Poftim? Alte „argumente” și „scuze” în materialul video de mai jos:

Conform descrierii de pe contul Youtube Salvați Roșia Montană, cam așa au stat lucrurile:

„În seara de 3 noiembrie 2013, forțele de (dez)ordine din Cluj-Napoca au lovit protestatarii care, de 10 duminici pașnice încoace, mărșăluiesc pentru salvarea Roșiei Montane. Totul a început de la un tânăr care vorbea la telefon, pe care 3 jandarmi au vrut să-l ridice din mijlocul mulțimii, „ca să-l legitimeze”. L-au bruscat, l-au lovit, dar nu au reușit să-l scoată din rândul protestatarilor, întrucât au fost opriți de alți cetățeni, în mod pașnic. Totuși, jandarmii au considerat că solidaritatea este ilegală și au lovit tot ce era în jurul lor. După câteva minute intense, tânărul pe care voiau să-l ridice era vizibil rănit pe mâini, un alt tânăr îi mulțumea cuiva pentru că i-a desfăcut mâna jandarmului din jurul gâtului său, o fată povestea cum a fost lovită, iar pentru toate astea câțiva au încercat să afle răspunsuri de la reprezentanții Jandarmeriei. Răspunsurile au justificat intervenția violentă, subliniind caracterul „inadmisibil” al protestelor și culminând cu ordinul de-a părăsi strada.”

Related Articles

Citește articolul precedent:
Salvati copiii Romania continua campania „Bun venit pe lume”

Salvați Copiii România a dotat 15 maternități și continuă campania de reducere a mortalității infantile. Organizaţia Salvaţi Copiii a lansat,...

Închide