inTurda.ro

A mai plecat un Campion – RIP, Vasile Suciu

A mai plecat un Campion – RIP, Vasile Suciu

A mai plecat un Campion – RIP, Vasile Suciu
noiembrie 10
16:14 2013

Peste două zile, trebuia să sărbătorească împreună cu noi cea mai mare performanță din istoria fotbalului turdean, dar nu a mai apucat. Vasile Suciu, fost câștigător al Cupei României la Fotbal, a trecut la cele veșnice. Iată mai jos un scurt istoric.

Vasile Suciu s-a născut în satul Iacobeni, județul Cluj în data de 21.10.1942. A fost un maestru al sportului, profesor de educație fizică. În 1955 este legitimat la „Izolatorul” Turda. Din 1958 se transfera la Arieșul Turda, divizionară B, cu care a câștigat Cupa României în anult 1961.

În 1962 participă la câștigarea turneului UEFA, la categoria  juniori cu Iugoslavia, scor 4-1. În același an este selecționat în echipa din prima divizie, și anume, Divizia A la echipa „Viitorul” București. Între 1963-1971 se transferă la Steaua București, cu care obține 5 cupe ale României și o ediție de campionat. Între 1971-1972 se transferă la Jiul Petroșani, aceasta fiind echipa care juca finala Cupei României cu Rapid, însa scorul a fost de partea rapidiștilor, 0-2 pentru giuleșteni. Între 1972-1975 se transferă la „Sportul Stundențesc”, perioadă în care își face și o carieră de profesor de sport, cu specialiatea – fotbal.

În 1977 este antrenor la Centru de copii și juniori al Sportului Stundențesc, unde găsește o atmosferă prietenoasă, tineri cu recompense mici dar cu suflet mare, juniori care ajung fotbaliști de marcă aproape la toate echipele din țară. Aici are cea mai mare satisfacție când este solicitat să antreneze grupe de copii, juniori și tineret.

A mai antrenat și alte echipe din Divizia C: Cimentul Fieni, Danubiana București și Corbii Mari (Dâmbovița).

RIP, Vasile Suciu.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Biserica Reformată-Calvină

Biserica Reformată-Calvină din Turda-Veche, cel mai vechi monument păstrat în Turda, este situată în centrul orașului pe str. Bogdan Petriceicu...

Închide