inTurda.ro

Ce se întâmpla în corpul tău după ce bei UN pahar de Cola?!

Ce se întâmpla în corpul tău după ce bei UN pahar de Cola?!

Ce se întâmpla în corpul tău după ce bei UN pahar de Cola?!
noiembrie 11
11:12 2013

În primele 10 minute: 10 lingurițe de zahăr intră în sistemul tău. (100% din aportul zilnic recomandat). Nu vomiți imediat din cauza excesului de dulce, deoarece acidul fosforic îi taie aroma ajutând sistemul să țină zahărul sub control.

20 minute: Nivelurile de zahăr din sânge cresc amețitor, provocând o explozie de insulină. Ficatul răspunde la acest lucru prin transformarea oricărei bucăți de zahăr pe care poate pune mâna în grăsime.( Și există o mulțime de zahăr disponibil în acest moment)

cola

40 minute: Absorbția cafeinei este completă. Pupilele ți se dilată, presiunea în sânge se ridică, iar ca răspuns ficatul aruncă mai mult zahăr în fluxul sanguin .Receptorii adenozinei din creier sunt acum blocați și astfel se  previne somnolența.

45 minute: Corpul tău crește producția de dopamină stimulând centrele de placerea din creier. Este fizic același mod în care funcționează și heroina.

60 minute: acidul fosforic leagă calciu, magneziu și zincul în intestinul inferior, oferind un nou impuls metabolismului. Situația este agravată și de dozele mari de zahăr și îndulcitori artificiali și de asemenea și de creșterea excreției urinare de calciu.

60 de minute: proprietațile  diuretice ale cofeinei intră în joc. (te face să urinezi.) În acest moment poți fi sigur că vei urina ,legătura de calciu, magneziu și zinc, care trebuia să ajungă la oasele tale, precum și alți electroliți de sodiu și apă.

Coca Cola

60 minute: În timp ce avalanșa din tine se retrage începi să ai o cădere de zahăr.  Devii iritabil si / sau lent. Ai eliminat de asemenea acum și toată apa care era în Cola. Dar nu înainte de a o infuza cu elemente nutritive valoroase corpului tău care ar fi putut fi folosite pentru lucruri ca  hidratarea sistemul tău sau de a construi oase și dinți puternici.

Încă un amănunt important, este cunoscut faptul că este necasară o cantitate mult mai mare de substanțe alcaline (baze) pentru a neutraliza o cantitate de acid. Pentru a neutraliza (dilua și alcaliniza) un pahar de cola și efectele sale din exemplul nostru , este nevoie de peste 30 de pahare de apă.

Deci, asta este, o avalanșă de distrugere într-un singur pahar. Imaginați-vă dacă beți Cola zi dupa zi, săptămână după săptămână sau chiar de mai multe ori pe zi corpul vostru este supus unui program de autodistrugere.

Sfatul de urmat este simplu, probabil cel mai simplu. Beti apa oameni buni, apa de izvor. Dacă nu aveți acces la un izvor nepoluat, beți apă din comerț în care să puneți o plantă vie…busuiocul este un exemplu bun. Când corpului tău ii este sete, el stie exact ce vrea , stie exact ce cere. Cere ce a fost proiectat sa primeasca. Nu uitati suntem 80% apa, nu Cola.

sursă: viațăverdeviu.ro

Related Articles

Citește articolul precedent:
Idei pentru dezvoltarea turismului local (1)

Dezvoltarea activităţilor turistice ale unei comunități locale reprezintă probabil cea mai eficientă activitate de export a acelei zone, vânzând de...

Închide