inTurda.ro

52 de ani de când Cupa României ajungea la Turda

52 de ani de când Cupa României ajungea la Turda

52 de ani de când Cupa României ajungea la Turda
noiembrie 12
11:31 2013

52 de ani au trecut de când Arieșul Turda reaușea să câștige Cupa României ! Astăzi, 12 noiembrie 2013 ne amintim cu drag acel meci de vis disputat împotriva celor de la Rapid București, putem spune că este cea mai frumoasă amintire din istoria fotbalului turdean.

Momentul de glorie al clubului Arieșul Turda a fost cu siguranță câștigarea Cupei României.  Deși se afla în Divizia C, pe locul 6 din seria a III-a, Arieșul reușea sa elimine pe rând urmatoarele formații; Corvinul Hunedoara (1-1 și 2-0), Penicilina Iași (7-1), Știința Timișoara (2-1), UTA (3-0) iar în finală a întalnit echipa Rapid pe care reușea surprinzător sa o învinga, scor 2-1 ! Ca să ajungă să caștige Cupa României a fost nevoie de multă truda și talent.

sigla ariesu

Arieșul Turda a cunoscut gustul victoriilor și în alte ediții ale competiției: a ajuns în optimi de finală în trei ediții (1960-1961, 1978-1979, 1980-1981), în sferturi de finală (1960-1961, 1980-1981) și în semifinale (1960, 1980-1981).

Echipa folosită în finala Cupei României de la București a fost urmatoarea: Vasile Suciu, Eugen Pantea, Ioachim Zahan, Alexandru Vădan, Eugen Luparu, Ion Onaca, Vasile Mărginean, Vasile Pârvu, Dionisie Ursu (căpitan), Gheorghe Băluțiu, Liviu Husar.

Această reușită a fost întradevar o minune și o mândrie pentru turdeni, așa că echipa a fost primită cu triumf în gara din Câmpia Turzii, suporterii echipei venind în marș până la Turda acompaniați de galeria clubului reușind o fiestă deosebită.

După reușita din Cupa României, la sediul clubului au început sa apară telegrame cu mesaje de felicirări și succes pentru promovarea în Divizia A. Au fost felicitări de la : Jiul Petroșani, Știința Cluj, asociațiile sportive: Carpați, Sinaia, Gloria Bistrița, Vitrometan Mediaș, Fabrica de Ciment Fieni, CSM Reșița, Avântul Reghin, IRA Tg. Mureș, Soda Ocna Mureș, UCFS Cluj, fabrica de sticlărie Tomești și nu în ultimul rând de către prietena și rivala Industria Sârmei.

Datorită echipei amintite mai sus și a antrenorului Ștefan Wetzer astăzi putem să ne amintim cu drag acea reușită! Chiar dacă este istorie, și ne pare rău că în ziua de azi fotbalul turdean este departe de ceea ce a fost in anii 1961, continuăm să ne bucurăm chiar și după 52 de ani de această reușită!

Related Articles

Citește articolul precedent:
Proiecție de film La Papion

Vă așteptăm la o proiecție de film deosebit de interesantă. Ambrus Emese: Viva Constanţa! 2007 (43’) – un documentar în...

Închide