inTurda.ro

Primăria Turda a obținut locul 2 la Târgul Internațional de Investiții

 Breaking News

Primăria Turda a obținut locul 2 la Târgul Internațional de Investiții

Primăria Turda a obținut locul 2 la Târgul Internațional de Investiții
noiembrie 15
14:28 2013

Comunicat de presă

Primăria Municipiului Turda a obținut Premiul 2 pentru merite deosebite în dezvoltarea locală, la cea de-a treia ediție a Târgului Internațional de Investiții „Împreună reconstruim România”, organizat la București. Evenimentul care a avut loc în perioada 12-14 noiembrie 2013, face parte din proiectul de dezvoltare și promovare Cartea PrimIMAG1453ăriilor din România, coordonat de Avangarde PR Agency, în parteneriat cu Asociația Orașelor din România, Asociația Comunelor din România și Patronatul Român.

Peste 50 de primării și instituții publice din România au prezentat proiecte de investiții locale, în fața invitaților speciali, din partea ambasadelor Belgiei, Canadei, Egiptului, Ciprului, Sloveniei, Ungariei, Spaniei și altele.

Locul întâi a fost ocupat de Primăria Piatra-Neamț, care a prezentat un proiect de investiție în vederea realizării unei stațiuni montane cu pârtii de schi. Locul trei a fost adjudecat de Universitatea din București pentru proiectul „Parcul geologic Hațeg”.

Proiectul prezentat de Primăria Turda este „Dezvoltarea turistică și economică a zonei dintre Băile Sărate Turda și Arealul Lacurilor Durgău, cu realizarea unei legături funcționale între acestea”.  Proiectul prevede realizarea unui ansamblu urbanistic și arhitectural în concordanță cu funcțiunile zonei (turism, agrement, tratament balnear, sport), astfel încât în zona nordică a municipiului Turda să se creeze o zonă compactă, o „stațiune turistică” de interes național.  Propunerile concrete includ: unități hoteliere de trei și patru stele; zonă destinată dezvoltării unor unități de cazare private, reduse ca gabarite (pensiuni, case de vacanță);  funcțiuni de cazare specializate pe programe de acomodare și îngrijire a familiilor și a copiiilor; centru de echitație cu ponei; centru de baby-sitting; amfiteatru în aer liber; aqua-parc; parc de distracții; terenuri de sport de mai multe tipuri și alte facilități sportive (tenis de câmp, volei, piste de bicicliști, etc.); construirea unei crame cu vedere spre întreaga vale și spre versanții cultivați cu vie.

Jurizarea proiectelor a fost efectuată de reprezentanții ambasadelor străine, iar dintre remarcile referitoare la proiectul prezentat de Primăria Turda amintim:IMG_3635

– Doamna ambasador Kalliopi Avraam, Ambasada Cipru: „Proiectul municipiului Turda este impresionant și atractiv pentru investitorii din Cipru. Așteptăm detalii pe care să le înaintăm potențialilor investitori din țara noastră.”

– Reprezentantul ambasadei Spaniei au afirmat că dintre prezentările de proiecte, cel mai concret li s-a părut a fi proiectul Primăriei Municipiului Turda.

– Din partea Ambasadei Egiptului a venit cel mai mare interes, delegatul oficial venind cu mențiunea că „proiectul Primăriei Turda, prezintă avantaje pentru ambii parteneri, acesta fiind lucrul urmărit de orice investitor.” Detaliile despre proiect le vor fi transmise investitorilor egipteni prin intermediul Ambasadei.

– Ambasada Sloveniei, prin reprezentanții săi au afirmat că „investitorii sloveni sunt interesați de servicii turistice out of the box, inedite, la fel cum a fost proiectul prezentat de Municipiul Turda.”

– Din partea Ambasadei Ungariei am primit solicitarea concretă de a trimite informații suplimentare, în ideea de a comunica posibilitățile de investiții firmelor ungurești.

Ca și concluzie, putem prezenta opinia doamnei director Avangarde PR Agengy, Adriana Radu, organizator al Târgului de Investiții: „Investitorii prezenți la eveniment au apreciat prezentarea concretă a proiectului pe care Municipiul Turda l-a promovat la acest eveniment. De asemenea, faptul că Primăria Turda dorește să investească în turismul balneo și în turism în mod general, a fost un punct forte care a atras voturile delegațiilor oficiali.”

Iată mai jos câteva imagini din proiectul prezentat de Primăria Turda:

proiect 3proiect 2proiect 16-page-001

Related Articles

Citește articolul precedent:
Noutăți despre impozitele locale pentru anul 2014

Administrația locală a lansat proiectul de hotărâre privind impozitele și taxele locale pentru anul 2014. Cele mai importante prevederi sunt...

Închide