inTurda.ro

Mickey Mouse, sarbatoritul zilei!

Mickey Mouse, sarbatoritul zilei!

Mickey Mouse, sarbatoritul zilei!
noiembrie 18
17:36 2013

Mickey Mouse, șoricelul desenat de Walt Disney în anul 1928, devenit între timp mascota companiei Disney, împlinește astăzi, 18 noiembrie, 85 de ani de la prima lui apariție într-un film de animație, intitulat „Steamboat Willie”.

Mickey Mouse, cel mai cunoscut șoricel din istorie, a fost desenat de Walt Disney într-un tren, în timpul unei călătorii de la New York spre Los Angeles.

Prima versiune a personajului nu purta încă renumitele manuși albe și a primit numele Mickey, la sfatul soției lui Walt Disney, căreia i s-a părut mai potrivit decât Mortimer, așa cum voia să îl boteze Disney.

În mai 1929, Mickey Mouse a rostit primele cuvinte. Walt Disney i-a împrumutat propria voce, în filmul de animatie „The Carnival Kid”, animatorul continuând să fie vocea șoricelului pentru următorii 20 de ani. Ulterior, vocea lui Mickey a fost asigurată de Jimmy MacDonald, Wayne Allwine și de Bret Iwan.

Pe 7 martie 1932, Mickey Mouse a primeit distinsul premiul Oscar.

Am ales să publicăm acest articol pentru toți turdenii a căror copilărie a fost marcată de benzile desenate cu Mickey Mouse. Ce vremuri frumoase…

Related Articles

Citește articolul precedent:
Spectacol marca Ada Milea, la Teatrul Turda

Marți, 10 Decembrie 2013, începând cu orele 19:00, la Teatrul Municipal Turda are loc un spectacol-concert de Ada Milea. Evenimentul...

Închide