inTurda.ro

1,4 milioane de dolari într-o ceașcă de cafea.

1,4 milioane de dolari într-o ceașcă de cafea.

1,4 milioane de dolari într-o ceașcă de cafea.
noiembrie 20
13:31 2013

Dave Petrillo (26 ani) împreună cu prietenul său din copilărie, David Jackson (29 ani), căutau o afacere care să explodeze pe piața din Statele Unite. Nimeni nu se gândea că afacerea lor va sta într-o ceașcă de cafea.caffe joulies

În primăvara anului 2010, Jackson discuta cu amicul său inginer, Dave, despre cum să dezvolte un produs dintr-un material care își schimbă starea în funcție de temperatură, potrivit Wall Street Journal. Niciunul dintre ei nu mai lucrase până atunci cu asemenea substațe, însă idea a fost grozavă.

Într-o dimineața, mă găseam în rutina obișnuită, 20 de minunte care le petreceam pentru a crea cafeaua perfectă, pentru ca apoi să fie prea fierbinte ca sa o pot bea imediat, ori sa aștept prea mult și să se răcească. Apoi mi-am zis: Eu sunt inginer, știu clar cum să rezolv această problemă„, povestește David Jackson.

Acesta i-a trimis imediat un mesaj lui Petrillo și a realizat că de fapt amândoi se gândeau la aceeași idee revoluționară: „De ce să nu inventăm un produs care să mențină cafeaua la temperatura perfectă și să nu ne mai frigem limba?”. Cei doi au și creat prototipul Coffee Joulies – bile metalice de mărimea unui cub de gheată, pline cu un material care să schimbe automat temperatura lichidului.

caffea joulies 2Bila respectivă, odată ajunsă în ceașca de cafea, absoarbe căldura în exces pentru a răci băutura la 60 de grade. În cazul în care cafeaua devine rece, este eliberată căldura care o ține la temperatura ideala timp de aproximativ 5 ore. Prototipul inițial a fost făcut din cupru nichelat, însa apoi cei doi prieteni au ales oțelul inoxidabil.

In luna martie 2011, au lansat o campanie pe Kickstarter, pentru a strânge bani pentru a putea deschide o firmă. Jackson a trimis trei email-uri catre bloguri specializate pe tehnologie, iar succesul nu s-a lăsat așteptat. Dave si David aveau nevoie de 9.500 de dolari, dar spre surprinderea lor au obținut peste 300.000!

După o lună și-au lansat compania chiar în New York. În prezent, au vânzări de 1,4 milioane de dolari. Cei doi parteneri și-au propus să mai inventeze câteva produse inedite.

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
In ce conditii poti recupera taxa de poluare achitata in 2013

Românii care au achitat taxa de poluare până în data de 4 martie 2013, pot să își recupereze banii dacă apelează la justiţie. Startul a fost...

Închide