inTurda.ro

Salina Turda, un plus pentru România!

Salina Turda, un plus pentru România!

Salina Turda, un plus pentru România!
noiembrie 22
11:34 2013

După ce mai mulți politicieni englezi s-au declarat împotriva acordării dreptului de muncă cetățenilor români în Marea Britanie, pe motiv că aceștia vor lua cu asalt Regatul, ziarele engelzești au susținut o campanie negativă la adresa noastră, a românilor.  Publicația Gandul.info a avut o reacție deosebită care a atras atenția asupra părerilor tendențioase pe care englezii le promovau. Cotidianul engelezesc The Guardian a inițiat acum o campanie, intitulată ”What is Romania like? Share your experiences”,  prin care imaginea României poate fi îmbunătățită!

Totodată, prin campania inițiată de ”The Guardian”, românii, care nu au de gând să emigreze, dar și cei care s-au hotărât s-o facă, au posibilitatea să-și exprime părerile vizavi de subiectul 1 ianuarie 2014, dar și să-și prezinte modul de viață, țara în care trăiesc, problemele cu care se confruntă zilnic și motivele pentru care au decis să plece. „Am vrea să ne spuneți ce vă place mai mult în a fi cetățean român și de ce nu ați vrea niciodată să plecați din țară? De asemenea, dacă aveți în plan să veniți în Marea Britanie, de ce vă va fi dor cel mai mult? Dacă sunt provocări cu care vă confruntați în viața de zi cu zi, care v-au determinat să luați decizia de a pleca, am vrea să le cunoaștem. Împărtășiți cu noi fotografii, clipuri video și experiențe de viață din România și cele mai bune vor fi postate pe site-ul Guardian”, propune cotidianul britanic.

Turda este prezentă pe lista locurilor care recomandă România, prin obiectivul turistic Salina Turda.

La îndemnul jurnaliștilor de la ”The Guardian” pe site-ul https://witness.theguardian.com/ pentru campania ”What is Romania like? Share your experiences” s-au înregistrat aproape 1300 de postări. Pe lista unde și-a găsit un loc binemeritat și Salina noastră, mai apar și alte obiective din zona Transilvania: Peșterea de la Scărișoara, Cetatea de la Alba-Iulia, Castelul Bran, Sighișoara, Sibiu, Bulevardul Eroilor din Cluj, ș.a.

Imaginea cu Salina Turda a fost postată de către utilizatorul înregistrat sub nickname-ul Cristina Blue. La descrierea pozei, doamna care se prezintă ca fiind „o umilă profesoară din România” a scris așa: „Turda salt mine is a magnificent place. It’s worth visiting, yes, visiting. You won’t have to work there and extract salt, it’s open for visitors, and it’s great for health. You won’t get bored there, as there are many ways to entertain those who go there”. (Salina Turda este un loc magnific. Merită să fie vizitat, da, vizitat! Nu trebuie să vi aici ca să lucrezi pentru a extrage sare, locul este deschis pentru turism și este foarte bun pentru sănătate. Nu o să te plictisești aici pentru că există multe mijloace pentru a „întreține atmosfera”.

În concluzie, Salina continuă să ne recomande peste hotare, atât ca și comunitate locală cât și ca și națiune. Iar acesta nu poate fi decât un motiv de bucurie.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Un român pe locul 2 într-un Top Internațional!

Federatia Internationala de Skyrunning a realizat doua clasamente cu cei mai buni alergatori de skyrunning de pe glob (masculin si...

Închide