inTurda.ro

Proiectul „Turda în imagini”, la debut

Proiectul „Turda în imagini”, la debut

Proiectul „Turda în imagini”, la debut
noiembrie 30
15:22 2013

Ieri, 29.11.2013, a avut loc prima activitate practică din cadrul proiectului „Turda în Imagini”, inițiat de Fundația Doriana Turda în parteneriat cu Asociația Photo România și publicația inTurda.ro. Activitatea a constat într-un curs foto pe tema „Introducere în fotografia digitală”, susținut de Sebastian Vaida, fotograf profesionist al echipei Photo România.

Sebastian Vaida Sebastian Vaida

La curs au participat 20 de tineri care au fost selectați în urma unei proceduri de înscriere online. Trainerul a abordat o primă parte legată de concepte de bază în fotografie, a doua parte fiind dedicată fotografiei de peisaj, în condiții diferite de lumină și a metodelor de editare fotografică.

Tinerii vor fi în continuare parte a echipei de implementare a proiectului care își propune să contribuie la dezvoltarea abilităților fotografice și a cunoștințelor legate de cultura și turismul local în rândul tinerilor din Turda, astfel încât aceștia să poată acționa ca agenți de diseminare a culturii locale și ca agenți de valorizare a potențialului turistic al regiunii.

 Obiectivele proiectului sunt următoarele:

1. Implicarea a minim 20 de tineri din Municipiul Turda în activități de creare, documentare și promovare a unui site de interes turistic pentru Municipiul Turda.

2. Dezvoltarea creativității a minim 20 de tineri din Turda prin participarea la un curs-atelier de fotografie și la o serie de activități practice de fotografie, menite a surprinde aspecte culturale și potențialul turistic al Municipiului Turda.

3. Realizarea unei expoziții foto outdoor de mari dimensiuni, ce prezintă atracțiile turistice și specificul cultural al comunității Turdene, surprinse în fotografii realizate în cadrul proiectului, susținând astfel promovarea artelor vizuale în comunitate.

Grupul țintă al proiectului sunt tinerii din comunitatea turdeană dornici să participe la viața civică, să susțină promovarea turistică a orașului și/sau să își dezvolte abilitățile fotografice, dare și comunitatea turdeană în general care va beneficia de pe urma promovării crescute a localității și a valorificării atracțiilor turistice locale prin intermediul site-ului dezvoltat și a expoziției foto care va fi folosită în mai multe locații în România și străinătate prin intermediul partenerului Asociația Photo România.

 

Activitãţile principale

1. Workshop de fotografie. Workshop-ul de fotografie presupune o parte teoretică de deprindere a abilităților fotografice (cursul de ieri) și una practică de surprindere prin intermediul fotografiei a zonelor de interes turistic și cu potențial cultural și istoric al Municipiului Turda și împrejurimilor. Imaginile realizate de tineri vor încerca să surprindă și să valorifice resursele naturale ale zonei, mediul înconjurător, obiceiurile și tradițiile locale, aspecte istorice și culturale ale regiunii. Astfel, vom realiza un set de imagini care să prezintă în mod inedit potențialul turistic al zonei, caracterizat prin diversitate, unicitatea obiectivelor turistice și valoare acestora națională și chiar internațională.

2. Realizare site de promovare a Municipiului Turda. Site-ul va avea scopul de a promova prin intermediul imaginilor și al articolelor realizate de tineri zona Turda, obiectivele și potențialul turistic al acesteia și moștenirea culturală. Realizarea efectivă a site-ului va fi efectuată de cei 20 tineri cu ajutorul unei firme de specialitate ce va oferi sprijin tehnic în realizarea site-ului.

3. Expoziție de fotografie. Expoziția de fotografie va surprinde cele mai reprezentative fotografii realizate de tineri, tipărite pe mesh-uri de 2 x 2 m, afișate pe cuburi de mari dimensiuni în locații publice (parcuri, zona pietonală din centrul orașului, etc.). Continuarea proiectului va fi posibilă prin intermediul colaborării cu Asociația Photo România, inițiatorii primului festival foto internațional din România. Aceștia vor expune fotografiile de mari dimensiuni cu Turda și în alte localități din țară și nu numai, la diferite festivaluri foto organizate. De asemenea, expoziția foto sub formă de cuburi va fi la dispoziția administrației publice locale, prin intermediul Fundației Doriana, pentru orice eveniment în care se dorește o promovare inedită și cu mare impact vizual a zonei turistice Turda.

Rezultatele estimate

R1: Contribuția la susținerea strategiei locale de promovare și valorizare turistică prin realizarea unui site de promovare turistică și a unei expoziții de prezentare inedită a valorilor turistice și culturale ale regiunii.

R2: Implicarea activă a tinerilor din comunitatea locală în procesul de înțelegere a valorilor culturale și a potențialului turistic al localității, respectiv de valorificare a acestuia.

R3: Dezvoltarea creativității și susținerea dezvoltării abilităților fotografice a celor 20 de tineri implicați în proiect.

R4: Crearea unei expoziții inedite de cunoaștere și promovare a zonelor cu potențial turistic al Municipiului Turda.

 

„Acest proiect este realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Turda si al Consiliului Local al Municipiului Turda. Continutul acestui proiect nu reflecta neaparat pozitia Primariei Municipiului Turda si nu implica nici o responsabilitate din partea acesteia”.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Concertul de muzică creștină Hallelujah la Turda

   În data de 30.11.2013 suntem invitați să participăm cu toții la concertul de muzică creștină Halleluyah. Acesta va avea...

Închide