inTurda.ro

COD GALBEN: nisori și viscol pentru 26 de județe

COD GALBEN: nisori și viscol pentru 26 de județe

COD GALBEN: nisori și viscol pentru 26 de județe
decembrie 09
10:52 2013

COD GALBEN: Ninsori si viscol

Pentru intervalul 9 decembrie, ora 11.00 – 10 decembrie ora 9.00 Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori si viscol pentru mai mult de jumatate din judetele tarii.
In intervalul mentionat va ninge si se va depune strat nou de zapada, la inceput in Maramures, in nordul Carpatilor Orientali si in Muntii Apuseni, apoi si in restul zonei montane si local in Transilvania. Izolat cantitatile de precipitatii vor depasi 15 l/mp.
In zona de munte, vantul va avea rafale ce vor depasi 70 km/h, iar pe creste si 100 km/h, viscolind si spulberand zapada. Intensificari ale vantului vor fi si in restul teritoriului, cu viteze mai mari in est, unde in cursul noptii de luni spre marti va atinge viteze de 70….80 km, viscolind ninsoarea pe arii restranse in nordul Moldovei.
Nota: In Crisana, vestul Transilvaniei si local in Moldova, precipitatiile vor fi si sub forma de ploaie si lapovita favorizand aparitia poleiului.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Info – Situația drumurilor județene

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ Informare de presă Ref: Situaţia drumurilor judeţene În cursul dimineţii zilei de 9 decembrie 2013, la nivelul...

Închide