inTurda.ro

Cum să previn răceala și gripa!?

Cum să previn răceala și gripa!?

Cum să previn răceala și gripa!?
decembrie 09
11:59 2013

A venit iarna, a venit frigul, deci e important să luăm câteva măsuri de precauție pentru a evita răcelile și gripa. Durerile de cap, tusea, nasul înfundat pot fi ținute departe de noi prin stimusicknesslarea sistemului imunitar.

Iată simptomele și cauzele racelilor și gripei:

Gripa și răceala au doua puncte comune: sunt clasificate ca infecții respiratorii și sunt cauzate de viruși. Ceea ce le diferențează este tipul virușilor și severitatea afecțiunii asupra noastră. Răcelile sunt mai îngăduitoare cu noi, ele aduc tuse și nasuri înfundate pe când gripa este mai severă și aduce afecțiuni mai grave asupra noastră, precum pneumonia.

Cum previn sau ameliorez răceala și gripa

legumeePrevenirea gripei si a racelii presupune dobandirea unui sistem imunitar sanatos. Beta-carotenul are un rol important in functionarea pielii si a membranelor mucoase ce captusesc plamanii si nasul. Acestea constituie prima linie de aparare a organismului impotriva germenilor care ar putea cauza o gripa sau o raceala. Pe langa betacaroten, vitamina E, seleniumul si zincul joaca un rol important in mentinerea unui sistem imunitar sanatos.

Vitamina C este asociata cu prevenirea si tratarea racelilor, insa nu exista prea multe cercetari care sa sustina aceasta idee. Totusi, desi vitamina C nu are proprietati antivirale, are unele antiinflamatorii, ceea ce inseamna ca poate aduce ameliorarea simptomelor dupa ce o raceala se instaleaza.

Alimente care conțin nutrienții potriviți:

Betacarotenul se regăsește în legumele portocalii și verzi și în zarzavaturi: morcovii, dovlecii, cartofii dulci, spanacul sunt pe primele locuri în listă.morcovi

Seleniul, zincul si vitamin E pot fi obținute din nuci, alune, semințe de floarea soarelui. Seleniul mai poate fi gasit și în ciuperci.

Dacă răceala este deja instalată in corpul dumneavoastră, e momentul să treceți la artileria grea: ardeii iuți. Aceștia au o substanță – Capsaicin, care vă poate desfunda nasul și în plus conțin vitamina A.

Supa de pui merită să fie pusaă pe lista de consumat atunci când esti răcit. Are efect antiinflamator, ameliorând simptomele comune precum durerea de gât. Dacă puneți în ea și usturoi proaspăt, deja v-ați gătit un redutabil medicament. Componentele sulfuroase din usturoi sunt antibacteriene și antivirale.

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
COD GALBEN: nisori și viscol pentru 26 de județe

COD GALBEN: Ninsori si viscol Pentru intervalul 9 decembrie, ora 11.00 - 10 decembrie ora 9.00 Administratia Nationala de Meteorologie...

Închide