inTurda.ro

Esența Crăciunului

Esența Crăciunului

Esența Crăciunului
decembrie 24
12:26 2013

Brad împodobit, zăpadă, bucurii, familii reunite, cadouri, masă îmbelșugată, colinde, orașe pline de luminițe, miros de portocale, vin fiert și scorțisoară, prăjituri abia scoase din cuptor… Într-un cuvant, Crăciunul.

Parcă în perioada aceasta a anului totul devine magic, lumea se schimbă, oamenii devin mai buni, mai darnici, mai binevoitori, inima lor este plină de dragoste. Este singura perioadă a anului când oamenii își pot urma propriile instincte și își pot exprima propriile sentimente, fără nicio reținere.Christmas

Oare oamenii știu cu adevărat de ce se întâmplă toate aceste lucruri? Cu toții stiu, doar că nu o conștientizează în fiecare clipă. Aș vrea să știe în fiecare secundă de ce au parte de toată fericirea asta. Totul se întâmplă datorită nașterii Mântuitorului nostru, Isus Hristos. Nu trebuie să pierdem esența sărbătorii sfinte în spatele unui astfel de  orizont agitat. Să privim puțin în trecut și să contemplăm la această divinitate ce s-a născut, a trăit, a făcut fapte minunate și a fost mărinimos, apoi a murit PENTRU NOI. Cât de minunat poate să fie? Cine și-ar mai da viața pentru ca noi să trăim? Nu există cuvinte suficient de mari care să poată descrie în totalitate bunătatea, dărnicia și importanța sa.

Ce putem noi face  în această perioadă pentru a-i fi recunoscători este să știm esența sărbătorii, să îl pomenim cât mai des, să fie un exemplu pentru noi, să-i cântăm din suflet și să îi fim dedicați. De asemenea cu cei din jurul nostru să fim buni, darnici, răbdători, recunoscători și iubitori.

Mi-aș dori să pot pune spiritul Crăciunului într-un borcan și să îl pot deschide în orice lună, în orice zi, să putem avea aceste trăiri oricând. Și totuși, nu ar trebui să avem nevoie de sărbătoare pentru a-l avea pe Isus în inimă și pentru a fi mai buni.

Știu ca lumea va fi mai bună chiar și după sărbători. Știu ca oamenii vor fi mai puțin agitați. Știu ca vor avea mai multă răbdare. Știu că vor avea mai mult timp. Știu că vor iubi mai mult. Știu că lumea se va schimba!

 Articol scris de Maria Archiudean

Related Articles

Citește articolul precedent:
Mircea Irimie: mesaj de sărbători

„Şi Cuvântul trup S-a făcut...” (In 1, 14) În aceste sfinte zile de sărbătoare, să ne întoarcem cu toata fiinţa...

Închide