inTurda.ro

Mihai Chițu este Vocea României

Mihai Chițu este Vocea României

Mihai Chițu este Vocea României
decembrie 29
15:10 2013

Mihai Chițu este câștigătorul celui de-al treilea sezon Vocea României. Echipa Horia Brenciu a dat cel de-al doilea câștigător al concursului de talente difuzat de ProTV, după Julie Mayaya – laureata din 2012.

Preferat de public în trei ediții live, concurentul lui Horia Brenciu s-a impus în fața finaliștilor din celelalte echipe: Adrian Nour (echipa Smiley), Marius Marin (echipa Loredanei) și Sânziana (echipa Moga). Mihai Chițu a câștigat premiul în valoare de 100.000 de euro.

Am venit la fiecare preselecție a acestui show, de la primul sezon. Am plecat acasă la primul, am plecat acasă și la al doilea. Pe al treilea l-am câștigat. Vă mulțumesc din suflet și din inimă că ați avut răbdare cu noi toți de aici. Câteodată am fost mai stângaci, câteodată am făcut ce ne-ați cerut. Mulțumesc Vocea României, mulțumesc tuturor celor care m-au votat și ne-au votat. Înseamnă că ați stat în fața televizoarelor și v-a plăcut ceea ce-ați văzut și vă mulțumesc din suflet și din inimă pentru aceste momente. Nu-mi vine să cred ce mi se întâmplă! Vă mulțumesc din suflet!“, a declarat Mihai Chițu în postura de câștigător.

Clasamentul final Vocea României – Sezonul 3

  1. Mihai Chițu (Echipa Brenciu) – 37,34%
  2. Sânziana Niculae (Echipa Moga) – 36,56%
  3. Adrian Nour (Echipa Smiley)
  4. Marius Marin (Echipa Loredanei)

Mihai Chițu spunea înaintea finalei că la Vocea României a învățat să interpreteze piesa și nu doar să o cânte. În finala de pe 26 decembrie, a interpretat trei piese: “O Sole Mio” (în duet cu Horia Brenciu), Caruso (Lara Fabian) și un mix din repertoriul Corinei Chiriac. Loredana i-a reproșat lipsa naturaleții, acuzându-l de manierism pe “Caruso”. Urmărind lucrurile în retrospectivă, putem spune că Horia Brenciu a semnat două momente cheie ale concursului mizând pe hiturile Corinei Chiriac. Pe duetul “Inima ta” s-a evidențiat Adrian Nour. Atunci Brenciu a ales-o pe Ana Maria Mirică, iar alegerea i-a avantajat pe toți trei: Nour, Mirică și Mihai Chițu. În finală, antrenorul a plusat și a adus-o pe scenă pe celebra cântăreață de muzică ușoară. Citește articolul despre evoluția lui Mihai Chițu la Vocea României, de la audiții la marele trofeu.

Un câștigător, plus încă trei

Titlul și banii merg la Mihai Chițu, dar toți finaliștii și-au câștigat notorietatea, aproape în egală măsură. Sânziana Niculae a pierdut la limită în competiția cu Mihai Chițu, cu o diferența mai mică de un procent din totalul voturilor. Concurenta lui Marius Moga poate fructifica momentul Vocea României chiar mai bine decât ceilalți, având de partea sa, pe lângă voce: vârsta, personalitatea și curajul. Sânziana Nicolae este pe val, un val electronic ce poate străbate meridianele într-o clipită.

Sondajele o dădeau favorită alături de Mihai Chițu, iar Sânziana a făcut în finală tot ce-a putut mai bine. Mai întâi și-a reintrat în pielea Shakirei de România, după cum devenise cunoscută pe Youtube. A cântat alături de Marius Moga piesa “Hips Don’t Lie” (Shakira & Wyclef Jean), ca apoi să facă duet cu Bodo de la Proconsul. Era o nouă partitură Queen – “Who Wants to Live Forever”, după succesul repurtat cu “Show Must Go On”. Provocarea a mers mai departe, iar pe a treia piesă din concurs (“Killing Me Softly”) a interpretat-o acapella, având susținerea unui cor.

Adrian Nour și Marius Marin au ieșit dintr-un anonimat în care se antrenau zilnic. Cu o echipă de producție pe măsură, Adrian Nour își poate crea acum un spectacol propriu, ce va avea succes la un public pretențios. Ultima lui piesă de la Vocea României i-a încheiat rolul într-un mod memorabil. Revenind la portugheza de la audiții, Nour a cântat fado –  ”Loucoura”, din repertoriul cântăreței Mariza, așteptată la București în 2014. El a fost acompaniat de Trio Zamfirescu și un flautist, emoționând deopotrivă antrenori, public și telespectatori.

Să cânți fado este un act de curaj, mai ales într-o finală,nu ai cântat un cântec foarte cunoscut publicului nostru. Limba asta portugheză are așa o dulceață și o muzicalitate incredibilă, care parcă te face să înțelegi tot ce spui chiar dacă nu înțelegi. Și asta e fantastic, pentru că ai trecut dincolo de bariera limbii și ai reușit să transmiți emoție și în același timp și ritm. Pentru că chiar dacă e un cântec aparent lent, el are foarte multe accente și ritmic este foarte greu. Bravo!“, i-a spus Loredana.

Finalistul Loredanei și-a început rolul în concurs cu o piesă ce-i exploata timbrul aparte și vocea puternică – “Rhythm of My Heart” (Rod Stewart). A doua piesă a lui Marius Marin a fost din repertoriul trupei Compact – “Cântec pentru prieteni”. Concurentul a cântat împreună cu solistul Paul Ciuci. Loredana a urcat pe scenă alături de Marius Marin, pentru a cânta “Unforgettable” (Nat King Cole & Natalie Cole).

În cadrul finalei Vocea României, Marius Moga a prezentat trioul DeM’BOYZ. Băieții lui DeMoga sunt Angelo Simonică, Felix Burdușa și Andrei Loică. Cei trei au cântat un cover după “One Way or Another”, urmând ca în viitorul apropiat să vină și cu piese originale. Un alt fost concurent, Vizi Imre a venit pe scenă alături de Shift în interpretarea single-ului “După ani și ani”, o prelucrare a hitului Compact. Georgia Dascălu – concurenta din acest an – a venit cu primul său single, Ambition, produs de Horia Brenciu.

sursa: infomusic.ro

Related Articles

Citește articolul precedent:
Biserica Între Români

Biserica Între Români, numită și Biserica Dintre Români, este cea mai veche biserică ortodoxă din Turda. Hramul: "Adormirea Maicii Domnului". Pe la...

Închide