inTurda.ro

Ziua Culturii Naţionale la Consiliul Judetean Cluj

Ziua Culturii Naţionale la Consiliul Judetean Cluj

Ziua Culturii Naţionale la Consiliul Judetean Cluj
ianuarie 09
15:26 2014

Informare de presă
Ziua Culturii Naţionale la Consiliul Judetean Cluj

În data de 15 ianuarie 2014, cu începere de la ora 14, holul clădirii Consiliului Judeţean Cluj va găzdui un moment cultural inedit: vernisarea expoziţiei de pictură şi grafică „Iubesc Clujul” cu lucrări aparţinând cursanţilor Şcolii Populare de Artă „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, instituţie de cultură aflată în subordinea forului administrativ judeţean.

Momentul ales nu este unul întâmplător, ziua de 15 ianuarie având o dublă semnificaţie pentru români – Ziua Culturii Naţionale, respectiv sărbătorirea zilei de naştere a poetului naţional Mihai Eminescu: „Suntem convinşi de faptul că această colaborare cu o instituţie de cultură, inedită ca manifestare, se va bucura de un real succes în rândul celor care ne trec pragul cu diverse probleme administrative. O astfel de simbioză între administraţie şi cultură este mai mult decât de dorit întrucât actul cultural trebuie să depăşească graniţele aşezămintelor de cultură şi al locaţiilor consacrate şi să vină în întâmpinarea iubitorilor de artă şi frumos, inclusiv în spaţii mai puţin convenţionale cum sunt sediile instituţiilor publice. Urmare a acestei prime manifestări expoziţionale găzduite de sediul Consiliului Judeţean Cluj, la parterul instituţiei se naşte un spaţiu comun în care se vor putea organiza diferite evenimente culturale de mică anvergură fizică, dar cu semnificaţii majore. Nu în ultimul rând, o astfel de iniţiativă are menirea să umanizeze imaginea instituţiei şi să o aducă mai aproape de cetăţeni” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Astfel, holul principal al Consiliului Judeţean va fi transformat într-un spaţiu cu valenţe artistice, prin aplicarea unor simeze pe pereţii acestuia, cu lucrări care ilustrează instantanee din întreg judeţul Cluj. De asemenea, evenimentul va fi însoţit de un moment artistic în cadrul căruia se vor desfăşura recitaluri de pian, chitară şi vioară, respectiv lecturarea de poezii şi proză de Mihai Eminescu.

1555570_502380946542192_1109117455_n

Biroul de presă
9 ianuarie 2014

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Dezbatere interesantă azi, La Papion

Comunicat: Azi, începând cu ora 18.00 vă invităm La Papion să participaţi la dezbaterea pe moţiunea: „Acest Parlament crede că...

Închide