inTurda.ro

Autostrada Sebeș-Turda: lucrări amânate din cauza contestațiilor

Autostrada Sebeș-Turda: lucrări amânate din cauza contestațiilor

Autostrada Sebeș-Turda: lucrări amânate din cauza contestațiilor
ianuarie 10
10:51 2014

Construcția autostrăzii Sebeș-Turda a început așa cum era de așteptat: cu o contestație. Lucrările nu vor demara astfel în primăvară, așa cum anunța ministrul Dan Șova la sfârșitul anului trecut. Rezultatul licitației a fost contestat de firmele care au depus oferte necâștigătoare. Amânarea lucrărilor poate dura chiar și câteva luni, în funcție de timpul în care va sosi decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor.

Termenul legal de soluţionare a contestaţiei este de 10 zile, și maximum 20 de zile pentru dosarele în cazul cărora CNSC are nevoie să solicite documente suplimentare de la autoritatea contractantă, însă decizia consiliului poate fi atacată în instanță, iar aici apar termenele îndelungate specifice justiției din România. Decizia instanței va fi definitivă și irevocabilă.

În urma derulării procedurii de licitaţie în vederea atribuirii contractului „Proiectare şi execuţie autostrada Sebeş-Turda, Loturile 1, 2, 3, 4”, valoarea unui kilometru de autostradă se ridică la aproximativ 6 milioane de Euro. Vă reamintim că pentru construcţia celor 70 de kilometri ai tronsonului de autostradă Sebeş – Turda, la licitație s-au înscris 43 de firme.

Related Articles

Citește articolul precedent:
AHC Potaissa Turda: Turneu amical în Ungaria

Echipa de handabal Potaissa Turda continuă programul de pregătire dinainte de reluarea campionatului, participând la un turneu amical în Ungaria....

Închide