inTurda.ro

Cluj Arena este primul stadion profitabil din România

Cluj Arena este primul stadion profitabil din România

Cluj Arena este primul stadion profitabil din România
ianuarie 22
10:08 2014

Cluj Arena anunţă primul an cu profit operaţional pentru investiţia de peste 30 de milioane de euro. Conform surselor ProSport este vorba de aproximativ 10 de milioane de lei.

Cluj Arena se transformă într-un mall atunci când nu găzduieşte meciuri, oferind de la mâncare la party-uri, nunţi sau preselecţii pentru concursuri celebre. Nemţii l-au inspirat pe directorul Cluj Arena, Radu Raţiu, să găsească întrebuinţări dintre cele mai ciudate pentru un stadion, dar care să aducă un profit important. Pe 2013 acesta ajunge la peste două milioane de euro.

Stadioanele moderne au devenit la fel de vii şi între competiţii. Sunt centre comerciale, culturale sau de afaceri. Oficialii de la „Cluj Arena“ sunt primii din România care au acceptat că un stadion nu trebuie să se confunde cu o întrecere sportivă şi că nu are nevoie permanent de bani de la stat pentru a supravieţui. Un stadion modern se întreţine singur, iar anul trecut, arena clujeană a demonstrat acest lucru. 10 milioane de lei este profitul aproximativ pe care l-a generat stadionul în 2013. „Nu vă pot da o cifră exactă, pentru că tocmai în aceste zile vom finaliza bilanţul pe anul trecut. Sigur balanţa e pozitivă însă. E primul stadion din România care a ajuns să facă profit. Am dovedit că un stadion poate fi şi o afacere profitabilă“, spune cu mândrie Radu Raţiu, directorul firmei care administrează stadionul.

3.000 de lei costă închirierea unei zone VIP pe Cluj Arena (lojă şi terasă) pentru 8 ore!

Citește articolul întreg pe www.prosport.ro

Related Articles

Citește articolul precedent:
AHC Potaissa Turda – U Cluj: 45-26

Marți, 21.01.2014, începând cu ora 17:30, AHC POTAISSA TURDA a disputat un meci amical în compania Universității Cluj. Turdenii noștri și-au...

Închide