inTurda.ro

Cum arată tăblița antică babiloniană care confirmă că Arca lui Noe a existat

Cum arată tăblița antică babiloniană care confirmă că Arca lui Noe a existat

Cum arată tăblița antică babiloniană care confirmă că Arca lui Noe a existat
ianuarie 29
08:42 2014

Există numeroși experți care au infirmat construcția și existența Arcei lui Noe. Teoriile lor s-au bazat pe așa-zisele argumente logice, care pun în umbră capacitatea omului de a construi un asemenea gigant, fără unelte prea evoluate.

Pe de cealaltă parte, există numeroase voci care susțin că Potopul a existat cu adevărat, iar Noe, ajutat de vocea sfântă, a reușit în a construi o arcă imensă. Numeroase indicii au fost descoperite și astfel se crede că rămășițele Arcei lui Noe se află și în ziua de astăzi pe Muntele Ararat.

Controversele par să ia sfârşit pentru că recent a fost descoperită o tăbliță babiloniană de argilă. În cele 60 de linii ale textului scris în cuneiformă se regăsește descris modul în care Noe a reuşit să construiască o arcă imensă, cu ajutorul căreia să supraviețuiască unui potop imens.

Această tăbliță de lut a fost analizată de Irving Finkel, om de știință britanic, iar concluziile sunt de-a dreptul fascinante. Într-adevăr, Noe a avut o viziune în care i-a apărut Dumnezeu și l-a anunțat că pe Terra urmează să se producă un potop fără precedent. Pentru că Noe fusese alesul, Dumnezeu i-a oferit informații clare despre cum trebuia să construiască un vapor, pe care trebuia să urce perechi din fiecare animal.

Tableta de lut conține detalii precise cu privire la modul în care Noe a reușit într-un timp atât de scurt să construiască arca. Acest fapt conferă tabletei un statut special. Finkel crede că acest document antic este unul dintre cele mai importante artefacte descoperite de-a lungul timpului pentru că astfel se confirmă o poveste biblică și faptul că Arca lui Noe a salvat astfel omenirea de la dispariție.

arca lui noe Tăblița antică babiloniană arată cum a fost construită Arca lui Noe

De asemenea, pe spatele tăbliței se află explicațiile cu privire la locul unde a fost lăsată Arca. Acest loc este unul misterios pentru că este vorba despre o insulă dincolo de răul care marchează capătul lumii. Această descriere nu este una precisă, dar Finkel crede că Arca nu există pe Muntele Aarat, ci mult mai departe de acesta.

Related Articles

Citește articolul precedent:
379 de tone de material antiderapant, in doar 12 ore

Informare de presă Ref: Situaţia drumurilor judeţene În cursul dimineţii zilei de 28 ianuarie 2014, la nivelul judeţului Cluj nu...

Închide