inTurda.ro

Vești bune pentru Turda în această săptămână

Vești bune pentru Turda în această săptămână

Vești bune pentru Turda în această săptămână
martie 08
09:08 2014

Săptămâna aceasta a adus pentru Turda și locuitorii ei câteva vești bune. Dacă unele sunt doar la nivel de idee de proiect, altele sunt deja în implementare. Ce credeți? Care dintre următoarele are șanse să se transforme din veste bună, în realitate?

 

1. Lucrările de modernizare la Parcul Zoologic vor fi finalizate.

În ședința de Consiliu Local de vineri, consilierii locali au aprobat o rectificare de buget care cuprindea și suma de 1.000.000 lei pe care Guvernul, prin Ministerul Mediului, a alocat-o pentru continuarea lucrărilor la Parcul Zoologic.

 

2. Construirea unei săli polivalente de sport.

Într-o emisiune la Radio Transilvania, primarul Tudor Ștefănie a readus în discuție dorința administrației locale de a construi o Sală Polivalentă. Motivația este dublă. Pe de-o parte, echipa de handbal Potaissa Turda, care face performanță și are nevoie de o sală în care să aibă loc mai mulți suporteri, și o sală care să poată găzdui meciuri în competițiile europene. Pe de altă parte, nevoia unei baze sportive vine și în urma creșterii numărului de copii (peste 1.500) care fac diverse sporturi în Turda (fotbal, volei, handbal, karate, dans sportiv, etc.)

Deocamdata există un proiect (scris în anul 2011) și un teren disponibil pentru construcție. Valoarea estimativă a proiectului se apropie de 10 milioane de Euro.

 

3. Salvarea fabricii Sticla Turda de la faliment.

În ultimele zile, tot mai mulți politicieni locali au adus în atenția noastră ceea ce se întâmplă cu Fabrica de Sticlă. Angajații au făcut un memoriu care l-au trimis Premierului Victor Ponta, prin intermediul Senatorului PSD, Alexandru Cordoș. Și Prefectul de Cluj, Gheorghe Vușcan, a fost la fața locului pentru a găsi soluții. Horea Uioreanu, Președintele Consiliului Județean a lansat un proiect de hotărâre pentru preluarea în administrarea Consiliului Județean, a unor imobile aflate în administrarea Fabricii de Sticlă. Primarul Tudor Ștefănie a discutat și el această problemă într-o emisiune la Turda TV.

Se pare că toți factorii politici din zonă s-au implicat. Să sperăm că lucrurile vor lua o turnură pozitivă.

 zoo-horza

Dumneavoastră ce credeți? Care dintre cele trei situații are șanse mai mari să se transforme din veste bună, în realitate?

Related Articles

Citește articolul precedent:
7 propoziții care te inspiră și-ți pot schimba viața

Puterea unei simple propoziții este formidabilă. O singură afirmație poate în același timp să-ți facă ziua frumoasă sau, dimpotrivă, să-ți...

Închide