inTurda.ro

Turda – punct forte al turismului clujean

Turda – punct forte al turismului clujean

Turda – punct forte al turismului clujean
martie 09
17:07 2014

Nu a trecut mult timp de când clujenii ne acuzau pe noi, turdenii, de subiectivism atunci când afirmam că pe harta Județului Cluj, Turda nu este doar „orașul de lângă Cluj-Napoca”, ci este un punct forte în dezvoltarea și promovarea județului nostru.

Astăzi parcă este mai greu să negi acest lucru. Parcă totul a devenit evident. Salina Turda nu mai are nevoie de prezentare. Nu poți să vorbești despre turism în Cluj, în Transilvania, în România… fără să pomenești „Minunea numărul unu a României”, „Proiectul turistic numărul unu al României”, sau „Cel mai frumos loc subteran din lume”, dacă amintim doar câteva dintre ultimele titluri adjudecate.

Însă pe lângă Salina Turda, se pare că și alte obiective intră în atenția celor care promovează turismul clujean. Pe site-ul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, există o secțiune intitulată „Descoperă Transilvania la Cluj”. Această pagină prezintă în sinteză obiectivele turistice care reprezintă Transilvania și care merită să fie vizitate de către turiști. Dacă mergem la rubrica obiective turistice din împrejurimi, găsim Turda foarte bine reprezentată.

Salina Turda face, evident, parte dintre obiectivele descrise. Apoi regăsim Cheile Turzii, Castrul Roman Potaissa și Biserica Romano-Catolică din centrul Turzii. Dacă la nivel de județ, aceste obiective sunt reprezentative, ar trebui ca și factorii de decizie de la nivel local, să țină cont de valoarea lor și de importanța de a le promova.

Nici nu știm cum este mai corect să spunem: „Turda trebuie să promoveze aceste obiective”, sau „Aceste obiective promovează Turda”? Probabil ambele afirmații sunt corecte. Ideea este ca informația despre aceste minunate locuri, să ajungă la turiștii din întreaga lume.

Avem un loc bogat în istorie și Castrul Roman Potaissa poate atrage zeci de mii de turiști. Avem un loc bogat în resurse naturale și Cheile Turzii pot atrage zeci de mii de turiști. Salina deja face asta, ce facem cu celelalte obiective?

Related Articles

Citește articolul precedent:
Britanicii de la Thomsons Online Benefits angajeaza inca 70 de oameni in Cluj-Napoca

Furnizorul de software pentru pachete de beneficii pentru angajaţii Thomsons Online Benefits, care a deschis în urmă cu doi ani...

Închide