inTurda.ro

Horatiu Gal, antrenor ACS Potaissa Turda: „Nu exista in Romania asa public ca la Turda”

Horatiu Gal, antrenor ACS Potaissa Turda: „Nu exista in Romania asa public ca la Turda”

Horatiu Gal, antrenor ACS Potaissa Turda: „Nu exista in Romania asa public ca la Turda”
martie 10
09:17 2014

Deși am urmărit un meci extrem de spectaculos aseară, gândul nostru a fost mereu la ACS Potaissa Turda, echipa noastră de suflet.

HCM Constanța a câștigat Cupa României la Handbal Masculin după ce a învins Știința Dedeman Bacău, într-un meci record, care a durat aproape trei ore. A fost nevoie de executarea loviturilor de departajare de la 7 metri pentru ca handbaliștii constănțeni să-și adjudece trofeul cu scorul final de 45-44.

Ştiinţa Bacău a fost foarte aproape de o surpriză în finala Cupei României. Handbaliştii lui Eliodor Voica au condus mai bine de 57 de minute liderul Ligii Naţionale, HCM Constanţa, dar au scăpat trofeul printre degete după executarea a nu mai putin de 24 de lovituri de la 7 metri şi aproape 3 ore de joc. Constănţenii, care nu pierduseră niciun meci în acest sezon, au reusit sa recupereze un deficit de 6 goluri si au restabilit echilibrul prin Şimicu în minutul 58. Cele două echipe au mers cap la cap până la finalul timpului regulamentar, 28-28. Egalitatea s-a menţinut şi după cele patru reprize de prelungiri, 36-36, astfel că s-a trecut la executarea loviturilor de la 7 metri. Csepreghi a reușit golul care a adus cea de-a șasea Cupă a României în vitrina constănţenilor, după o serie senzațională de lovituri de la 7m în care s-au remarcat inclusiv portarii Tamaș (Bacău) și Popescu (Constanța).

Văzând spectacolul incredibil oferit de cele două echipe ne-am pus întrebarea retorică „Oare cum ar fi arătat finala cu ACS Potaissa Turda în teren?”. Echipele din finală ne „înconjoară” în clasamentul Ligii Naționale; HCM Constanța deasupra, cu un plus de 8 puncte, Știința Dedeman Bacău dedesubt, cu un minus de 2 puncte. Asta înseamnă ca noi avem un lot de valoare aproximativ egală cu cele două forțe ale handbalului din România. Credem că o finală cu Turda în teren ar fi arătat extraordinar și sperăm să vedem asta întâmplându-se cât mai curând.

O altă întrebare din mintea noastră era „De ce nu am ajuns în finală? De ce nu putem trece la un moment dat și de eterna rivală HCM Constanța?”. Ne-am amintit una dintre declarațiile lui Horațiu Gal, antrenorul care a pus Turda pe harta performanței în handbalul românesc: „noi nu dispunem de doua echipe,  daca am avea aceste doua loturi ar fi putin mai usor, dar asa orice jucator care dispare din primii 7 este o problema foarte mare pentru noi…” Sintetizând declarația, avem un lot prea mic, avem nevoie de mai mulți jucători.

Horațiu Gal a ținut să declare cu aceeași ocazie că unul dintre succesele pentru performanțele Potaissei este publicul turdean: „Noi avem si al opt-ulea jucator care ne ajuta foarte foarte mult, nu exista in Romania asa public ca aici, puteti fi convinsi, asa atmosfera ca la Turda nu mai exista! Pe calea acesta vreau sa le si multumesc!”

Related Articles

Citește articolul precedent:
Turda – punct forte al turismului clujean

Nu a trecut mult timp de când clujenii ne acuzau pe noi, turdenii, de subiectivism atunci când afirmam că pe...

Închide