inTurda.ro

S-a dat startul finantarilor de la Guvern pentru tineri si femei manager

S-a dat startul finantarilor de la Guvern pentru tineri si femei manager

S-a dat startul finantarilor de la Guvern pentru tineri si femei manager
martie 10
16:34 2014

Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism a lansat luni doua programe nationale destinate antreprenoriatului: Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri si Programul national multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii.

Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri dispune de un buget de 21 de milioane de lei si se adreseaza antreprenorilor cu varsta pana in 35 de ani care pot obtine o finantare nerambursabila ce poate acoperi 50% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, dar nu mai mult de 10.000 de euro.

Fondul National de Garantare al Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii va garanta pentru aceste credite contractate cu pana la cel mult 80% din valoarea solicitata, in limita sumei de 80.000 euro, echivalentul in lei.

Beneficiarii programului vor fi scutiti de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente a cel mult patru salariati, angajati pe perioada nedeterminata.

Conform procedurii, aplicatia va fi deschisa pentru inscrieri intre 10 martie 2014,  ora 10.00 pana la epuizarea bugetului.

Programul national multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii reprezinta acordarea unui sprijin financiar nerambursabil de maxim 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar care nu poate depasi suma de 41.500 lei/beneficiar.

Bugetul programului pentru anul 2014 este de 500.000 lei.

Conform procedurii, aplicatia va fi deschisa pentru inscrieri intre 10 martie 2014,  ora 10.00 si 16 martie 2014, ora 20.00.

De asemenea, in data de 17 martie va demara Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare – START, iar in aprilie se va lansa Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Se caută profesori de engleză pentru Thailanda pentru 1000$/lună

Clujenii cu vârsta între 23 și 45 de ani, care știu limba engleză la un nivel mediu spre avansat, pot...

Închide