inTurda.ro

FOTO: „Cetățenii din liceu”, proiectul CRD care a adus față în față liceeni turdeni cu consilierii locali

FOTO: „Cetățenii din liceu”, proiectul CRD care a adus față în față liceeni turdeni cu consilierii locali

FOTO: „Cetățenii din liceu”, proiectul CRD care a adus față în față liceeni turdeni cu consilierii locali
martie 13
06:49 2014

Miercuri, 12 martie 2014, de la ora 16.00, la Primăria Turda, în cadrul proiectului „Cetăţenii din liceu”, reprezentanţii elevilor din cele 6 licee din Turda s-au întâlnit cu consilierii locali și reprezentanții Primăriei care au acceptat invitația organizatorilor, Centru Rațiu pentru Democrație.

Discuțiile au avut rolul de a scoate în evidenţă problemele şi preocupările tinerilor legate de administrarea oraşului şi de aplicarea unor programe naţionale la nivel local precum decontarea abonamentelor, salubrizarea orașului, accesarea unor finanțări pentru dotări în licee, opțiuni pentru divertismentul tinerilor din Turda și altele.

Tinerii prezenți au putut interacționa cu consilierii locali Dora Arion, Nicolae Roș, Cristian Felezeu și Sorin Bichiș, cu viceprimarul Lucian Varo și cu Mureșan Neluțu, reprezentantul Primăriei din partea Serviciului de Finanțări Externe.

Consilierii locali nu au scăpat ocazia de a se lăuda cu realizările lor în domeniul tineret și au profitat de moment pentru a arunca săgeți înspre executiv, dând vina pe aceștia pentru unele dintre proiectele lor care nu au avut finalitate.

În discutarea problemelor s-a punctat importanța organizării elevilor în asociații pentru a putea fi accesate fondurile oferite de către Consiliul Local prin Legea 350, aceasta fiind singura posibilitate legală de a accesa fonduri de la Primărie. Reprezentantul Primăriei și-a asumat răspunderea pentru a informa școlile și elevii despre toate oportunitățile de finanțare care se ivesc.

De apreciat a fost pregătirea elevilor, faptul că au venit cu probleme punctuale, notate în urma aplicării unor chestionare în liceele turdene. De asemenea, consilierii locali au lăudat gândirea matură a elevilor care și-au reprezentat liceele. Pe scurt, avem viitor!

Proiectul „Cetăţenii din liceu”, îşi propune să dezvolte comportamentul civic şi democratic al tinerilor din Turda şi să impulsioneze activitatea Consiliilor elevilor. Proiectul este cofinanţat de Programul „Tineret în Acţiune” al Uniunii Europene.

Pentru o GALERIE FOTO CU PARTICIPANTII, Click AICI!

Related Articles

Citește articolul precedent:
Festivitatea de premiere a sportivilor de la CS Samurai Turda

Ieri, 12 Martie 2014, de la orele 18:00, la sala de sport a Scolii „Avram Iancu” Turda, s-a desfasurat festivitatea de...

Închide