inTurda.ro

Comunicat referitor la declansarea “procedurii de atacare a hotararilor Consiliului Local”

Comunicat referitor la declansarea “procedurii de atacare a hotararilor Consiliului Local”

Comunicat referitor la declansarea “procedurii de atacare a hotararilor Consiliului Local”
martie 14
17:33 2014

COMUNICAT DE PRESA

Raportat la articolul aparut in mass media locala, in data de 13 martie 2014,  referitor la declansarea “procedurii de atacare a hotararilor Consiliului Local care au dus la schimbarea viceprimarului municipiului Turda”, facem urmatoarele precizari:

Urmare procedurilor prealabile inregistrate la Primaria municipiului Turda , referitoare la HCL nr. 276/2013 privind schimbarea din functie a viceprimarului municipiului Turda, domnul Lucian Bogdan Nemes, HCL 277/2014 privind alegerea viceprimarului municipiului Turda, HCL 5/2014 privind mentinerea Hotararii Consiliului Local al municipiului Turda nr. 276/2013 si respectiv HCL nr. 6/2014 privind privind mentinerea Hotararii Consiliului Local al municipiului Turda nr. 277/2013, s-a procedat la explicitarea si comunicarea catre Institutia Prefectului Judetului Cluj a unui punct de vedere  strict procedural asupra demersurilor care au facut obiectul actelor administrative ale forului deliberativ susmentionate.

Demersul autoritatii locale turdene a reprezentat o explicitare si motivare a procedurilor de adoptare a hotararilor de consiliu susmentionate, pe care le consideram , fara putere de tagada,  in perfecta concordanta cu prevederile legale in vigoare, urmand ca dupa comunicarea de catre Institutia Prefectului Judetului Cluj a unui punct de vedere motivat, procedurile prealabile sa urmeze cursul prevazut de legislatia in vigoare, respectiv analizarea lor in cadrul comisiei de specialitate a consiliului local, cu incadrarea in termenele stipulate in actele normative.

Fata de cele mentionate, nu consideram ca ne-am erijat in locul forului deliberativ turdean , ci doar am solicitat explicatii suplimentare pentru ca apoi  sa putem exprima o opinie motivata  comisiei de specialitate a consiliului local.

De asemenea, nu comentam eventualele nuante politice care consideram ca se intrevad  printre randurile articolului in discutie, intrucat suntem garantii respectarii cu strictete a prevederilor legale in vigoare, implicit a normelor care guverneaza o administratie locala eficienta si competitiva, fara imixtiuni de orice fel, cu atat mai mult politice.

Secretar mun. Turda,

Paula Letitia Popa

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Salina Turda la Targul de Turism de la Romexpo

Salina Turda participă  în  perioada 13.03-16.03.2014 la  cel mai mare Targ de  Turism  din România, la Romexpo din București. Această...

Închide