inTurda.ro

Turda – oraș turistic. Despre evoluția locurilor de cazare la Turda în ultimii 4 ani

Turda – oraș turistic. Despre evoluția locurilor de cazare la Turda în ultimii 4 ani

Turda – oraș turistic. Despre evoluția locurilor de cazare la Turda în ultimii 4 ani
martie 18
10:55 2014

Conceptul „Turda – oraș turistic” începe să prindă contur. Dacă în urmă cu câțiva ani (înainte de modernizarea Salinei Turda) acestă afirmație se încadra în mințile unora la capitolul „utopie”, lucrurile s-au schimbat radical și din ce în ce mai multe persoane admit acum că Turda… este un oraș turistic.

Privind dezvoltarea activităţii turistice la nivel de aşezare urbană, este uşor de imaginat impactul acestei activităţi asupra sectoarelor economice conexe: industria hotelieră şi alimentația publică, bunuri de larg consum, transporturi, industria uşoară, comunicaţii, bănci, ateliere ale artizanilor locali, pensiuni turistice, etc.

Publicația inTurda.ro a făcut o cercetare despre dezvoltarea serviciilor de cazare în Turda. În ultimii 4 ani, numărul locurilor de cazare din Turda a crescut de 4 ori! De la 223 în anul 2010, la peste 900 în prezent.

În anul 2010, la finalizarea lucrărilor de modernizare a Salinei, erau în total 223 de locuri de cazare, repartizate în 3 hoteluri și o pensiune turistică (conform datelor INSSE). În prezent, după 4 ani în care numărul turiștilor în Turda a ajuns să treacă pragul de 350.000 anual, există în oraș aproximativ 900 de locuri de cazare.

Turiștii pot obta pentru unul dintre cele 6 hoteluri (Arieșul, Potaissa, SunGarden, Centrum, Palace, Printul Vânător) care însumează peste 350 de locuri de cazare.

Cei care preferă cazarea la pensiuni au de ales între următoarele 9: Salina Gold, Edy, Me-do, Pelicanul, Daiana, Gil, A&A, F&G, sau Pușca și Cureaua Lată. 250 de locuri sunt disponibile în total.

Foarte mult s-au dezvoltat serviciile de cazare în vile/case turistice și în apartamente turistice. Pe site-urile care oferă informații despre posibilitățile de cazare în Turda sunt deja înregistrate peste 30 de case turistice și peste 10 apartamente, care oferă în total peste 300 de locuri de cazare.

 

Cele mai importante atracții turistice din Municipiul Turda sunt următoarele:

– Salina Turda – obiectiv turistic intrenațional, care atrage peste 350.000 de turiști în fiecare an.
– Muzeul de Istorie Turda
– Castrul Roman Legiunea a V-a Macedonica Potaissa Turda
– Lacurile sărate de la Durgău (Ștrandul Durgău, Lacul Sulfuros, Lacul Rotund, Lacul Ocnei și Lacul Dulce)
– Parcul Zoologic și de Agrement (în curs de modernizare)
– Biserica reformată (sec. XVI)
– Biserica franciscană (sec. XVII)
– Mormântul lui Mihai Viteazul și Mănăstirea Mihai Vodă

Related Articles

Citește articolul precedent:
Cătălin Balog Bellu: „Despre Turda și potențialul culturii ca factor de dezvoltare locală”

Sunt îndrăgostit de Turda. Mi se pare unul dintre cele mai frumoase orașe din România și cu siguranță unul dintre...

Închide