inTurda.ro

Ce a declarat Directorul Spitalului la Conferința de Presă a PNL Turda

Ce a declarat Directorul Spitalului la Conferința de Presă a PNL Turda

Ce a declarat Directorul Spitalului la Conferința de Presă a PNL Turda
martie 24
08:08 2014

pnl grumazÎn conferința de presă susținută vineri, 21 Martie 2014, Dr. Vasile Grumaz a enumerat problemele întâmpinate pe parcurs şi cu ce anume se confruntă unitatea la ora actuală. Una dintre cele mai mari probleme pe care Spitalul o are, încă de anul trecut, este de ordin financiar. Există datorii acumulate de peste 20 de miliarde lei vechi, problema fiind atât de serioasă încât dacă aceste datorii nu se vor achita, cel târziu anul viitor Spitalul Municipar Turda va fi închis, fiind în pericol să nu primească acreditare pentru funcționare.

Tot din cauza datoriilor şi a unei hotărâri date de Guvern, în spital s-au sistat toate investiţiile până datoriile vor fi achitate.

Dr. Grumaz a afirmat de asemenea ca anul trecut, prin spital, au trecut peste 63.000 CNP-uri iar cheltuielile pentru întreţinere depăşesc lunar 1 miliard și jumătate.

În aceeași conferință de presă, Vasile Grumaz a enumerat câteva obiective care au fost stabilite pentru această unitate: „schimbarea structurii de canalizare, crearea de grupuri sanitare pentru fiecare salon, dotarea secţiei de ginecologie şi refacerea totală a sistemului informatic”.

Din dorința de a atrage atenția colegilor din autoritățile locale asupra problemelor din Spital, consilierii locali din partea PNL Turda (Cristian Felezeu, Ovidiu Micu şi Radu Panait), se vor abține de la votarea proiectelor de hotărâre, până în momentul în care se va găsi o soluție pentru Spitalul din Turda.

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Azi începe „Zâmbetul din cutiuță”

„Zâmbetul din cutiuţă” 2014   Cunoştem cu toţii că sunt copii care nu îşi cunosc părinţii, copii care nu au...

Închide