inTurda.ro

Expoziţia de fotografie „Natura artis magistra” la Biblioteca Municipală

Expoziţia de fotografie „Natura artis magistra” la Biblioteca Municipală

Expoziţia de fotografie „Natura artis magistra” la Biblioteca Municipală
aprilie 08
10:05 2014

Biblioteca Municipală « Teodor Murăşanu »  vă invită să admiraţi, pe tot parcursul  lunii aprilie, expoziţia de fotografie “Natura artis magistra” aflată în holul sediului central al instituţiei.

Fotografiile îi aparţin lui Tudor Mihai Morar. Autorul expoziţiei este absolvent al Colegiului de Turism din cadrul Facultatii de Geografie  a UBB Cluj-Napoca (2003), al Facultatii de Geografie  de la UBB Cluj-Napoca (2006) şi a unui Master în Turism (2007), în cadrul aceleaşi facultăţi.

Tudor Mihai Morar a descoperit fotografia în anul 2007, când, după finalizarea studiilor, a plecat la muncă în Olanda. Acolo şi-a achiziţionat primul aparat foto compact, cu care a început să înveţe şi să experimenteze fotografia de peisaj.

Nu are studii de specialitate în fotografie, fiind un autodidact. Natura este cea care îl inspiră în special muntele, de unde şi titlul expozitiei “Natura artis magistra”.

Din anul 2012 a transformat fotografia într-un mod de viaţă, lucrând ca fotograf la Fotolux Turda.

În cadrul expoziţiei foto prezintă lucrări realizate între 2008-2010 în Romania, cu excepţia apusurilor de soare, care sunt realizate în Olanda. Fotografiile sunt realizate cu aparate foto compacte, de tip bridge, scopul expoziţiei fiind  tocmai acela de a evidenţia faptul că persoana din spatele camerei determina valoarea unei fotografii, şi nu valoarea aparatului.

Tudor Mihai Morar este de părere că geneza unei imagini nu se termină odată cu declanşarea. Fiecare fotografie necesită o minimă post procesare, corectarea unor tonuri, o temperatură de culoare corectă. Pentru el, o fotografie nu “se trage”, se face. Este datoria oricărui fotograf să-şi termine munca începută şi nu doar să apese  pe declanşator, cel mai important lucru fiind pasiunea, adică  să te iei  la întrecere cu tine insuţi, să sari peste proprile stachete şi să-ti depăşeşti proprile « recorduri »,  să realizezi imagini de care să fii mândru.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Tinerii de la Da Vinci’s System Debate Club aduc un nou premiu important la Turda

In mai putin de doua luni de la existenta sa, Clubul de dezbateri academice Da Vinci's System Debate Club aduce...

Închide