inTurda.ro

Tinerii de la Da Vinci’s System Debate Club aduc un nou premiu important la Turda

Tinerii de la Da Vinci’s System Debate Club aduc un nou premiu important la Turda

Tinerii de la Da Vinci’s System Debate Club aduc un nou premiu important la Turda
aprilie 08
09:09 2014

In mai putin de doua luni de la existenta sa, Clubul de dezbateri academice Da Vinci’s System Debate Club aduce doua premii importante la Turda.

In luna martie o echipa formata din Horatiu Potirniche si Miruna Urcan castigase competitia Closer 2 Oxford in mediul online.

O alta echipa a participat in weekendul 4-7 aprilie 2014 la competitia Racovita Open 2014 la Cluj. Aceasta competitie este rezervata in mod principal persoanelor cu experienta vasta in dezbateri sau care au mai avut parte de succes pana acum. La aceasta competitie, echipa formata din Cristina Sona (presedinta Consiliului Elevilor din Liceul Liviu Rebreanu), Leonardo Marincean (coordonatorul si fondatorul acestui club) precum si Ionut Danci, elev in Satu Mare (olimpic national la fizica) au castigat locul 2 pe echipa, dupa o finala stransa si o decizie a compediului de arbitrii de 5-4 pentru echipa Ploiestiului A.E.S.

Deasemenea Leonardo Marincean a luat o mentiune ca si vorbitor ocupand dupa punctaje locul 5 din 150 de participanti, avansati din toata tara.
Competitia a pus in discutie teme complicate din mai multe domenii: daca ar trebui ca sistemul de invatamant sa functioneze pe modelul proximitatii geografice, daca monedele de tip Bitcoin ar trebui interzise, daca excluderea Rusiei din G8 a fost o greseala, daca ligile europene de football ar trebui sa sponsorizeze din fondurile cluburilor mari cluburile cu mai putin succes, s.a.

Cea mai complexa a fost motiunea din finala care discuta daca Romania si Moldova ar trebui sa formeze un stat unitar sau o uniune de tip BENELUX.

Ca si premiu Leonardo si Cristina au primit o bursa pentru camin din partea U.B.B., care s-a declarat interesata pentru a atrage cat mai multi debateri de exceptie la facultatile lor.

Foto: Elisa Piltu Foto: Elisa Piltu

D.S. Debate Club face parte din Asociația Da Vinci’s School, al cărei scop principal este promovarea educației nonformale și a dezvoltării multilaterale a individului.

Clubul funcționează din luna februarie a anului 2014, este în curs de afiliere A.R.D.O.R. și își propune să antreneze un număr cât mai mare de tineri în spiritul dezbaterilor de orice fel.

Valorile pe care acesta le promovează sunt exercitarea dreptului la liberă exprimare aferent unei societăți democratice, gândirea critică și chestionarea deciziilor cu care ne confruntăm zi de zi dar și a celor care se iau în jurul nostru, dezvoltarea unor cunoștințe enciclopedice și promovarea democrației.

https://www.facebook.com/dsdebateclub
https://www.facebook.com/TDSturda
http://dsdebateclub.wordpress.com/
Pentru relatii si colaborare: Marincean Leonardo, nr de tel :0744174367

Related Articles

Citește articolul precedent:
Copiii de la CS Delfinii Turda au castigat 13 medalii la Cupa Select, Satu Mare

Weekendul care a trecut, Clubul de Înot Delfinii Turda a participat la Cupa Select, in localitatea Satu Mare. „In concurs...

Închide