inTurda.ro

Proiectia foto „Acoperisul Romaniei”, a inceput seria evenimentelor PhotoRomania la Turda

Proiectia foto „Acoperisul Romaniei”, a inceput seria evenimentelor PhotoRomania la Turda

Proiectia foto „Acoperisul Romaniei”, a inceput seria evenimentelor PhotoRomania la Turda
aprilie 09
09:16 2014

Vineri, 4 aprilie 2014, a avut loc la Muzeul de Istorie din Turda proiecţia de fotografie din cadrul proiectului „Acoperişul României”.  Evenimentul organizat de  Asociația Photo Romania în parteneriat cu Fundația Doriana Turda, Primăria Turda, Muzeul de Istorie și Teatrul Municipal Turda, a un moment inedit și spectaculos! Muzica din fundal a creat o atmosferă perfectă în care am putut să vizualizăm aproximativ 100 de fotografii,  imagini spectaculoase din Munţii Măcin, Hăşmas și Buila-Vânturariţa.

Reprezentantul PhotoRomania la eveniment a fost presedintele organizatiei, domnul Sebastian Vaida. Fotografiile au fost realizate de  Adrian Petrișor, Dan Tăuțan, Dia Somogy și Sebastian Vaida, în cadrul unui proiect finanţat prin fonduri europene în cadrul programului Tineret în Acțiune, pentru promovarea imaginilor din România.

Acoperisul României este un proiect fotografic initiat cu scopul de a promova, prin imagini, România, si de a ajuta la protejarea acesteia. Intentia este de a oferi celor interesati posibilitatea de a vedea locuri incredibile din România, prin prisma obiectivelor foto, a imaginatiei si a creativitatii fotografilor. Nu în ultimul rând, acest proiect reprezinta o invitatie la a descoperi frumusetile inegalabile din România, aflate “la înaltime”. Pentru ca ne-am propus sa fotografiem România de pe cele mai înalte vârfuri ale muntilor şi dealurilor, oferind tuturor panoramele si privelistile care ne-au convins si pe noi sa mergem acolo. Imagini spectaculoase puteti vedea accesând următorul link: http://acoperisulromaniei.ro/album.pdf

Asociaţia Photo România este şi organizatorul Photo Romania Festival, eveniment ajuns la a IV-a ediţie şi care este clasat de cotidianul britanic The Telegraph drept „cel mai important festival de fotografie din Estul Europei”. În acest an, Photo Romania Festival se va desfăşura între 16 şi 25 mai Cluj-Napoca cu participarea unor fotografi consacraţi din zece ţări.

turda in imagini PPFBÎn urma unei bune colaborări între Fundația Doriana și Asociația Photo România în cadrul proiectului „Turda în Imagini”, s-a ajuns la o înțelegere privind continuarea parteneriatului pe perioada Festivalului Internațional de fotografie de anul acesta. Prin urmare, imaginile de promovare ale Turzii, respectiv cuburile foto de mari dimensiuni, vor fi expuse la Cluj-Napoca în cadrul festivalului, iar o parte dintre expozițiile și evenimentele din cadrul festivalului internațional, vor avea loc la Turda. Partenerii de la PhotoRomânia au discutat deja un draft de acord de parteneriat cu domnul primar Tudor Ștefănie și credem că Primăria Turda va fi de asemenea partener oficial în cadrul PhotoRomânia Festival 2014. Împreună pregătim câteva surprize pentru turdeni, dar vom reveni cu detalii”, a declarat pentru inTurda.ro domnul Mureșan Sorin, Președintele Fundației Doriana Turda.

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Mircea Irimie: declaratie politica de Ziua Nationala a Martirilor Anticomunisti

Regimul comunist a fost instaurat în România începând din anul 1945 şi a durat până în decembrie 1989, când a...

Închide