inTurda.ro

„Școala Altfel” și la Primăria Municipiului Turda

„Școala Altfel” și la Primăria Municipiului Turda

„Școala Altfel” și la Primăria Municipiului Turda
aprilie 10
07:47 2014

Ieri şi astăzi, Primăria municipiului Turda a fost gazda activităţilor derulate de Şcoala „Andrei Şaguna”  şi Şcoala „Horea, Cloşca şi Crişan” în cadrul programului „Şcoala Altfel – să ştim mai multe, să fii mai bun!”. Elevii celor două unităţi de învăţământ au avut ocazia să viziteze Instituţia noastră şi să interacţioneze cu angajaţii Primăriei.

Itinerariul a inclus printre altele: sala de şedinţe, cele două cabinete(primar, viceprimar), biroul managerului public şi oficiul juridic, arhiva şi sala de oficiere căsătorii. Ieri, ghid a fost şeful Serviciului de Resurse Umane şi Relaţii cu Publicul, Roxana Popescu.

„Construcţia clădirii a început în februarie 1884, iar în noiembrie 1885 a fost finalizată.  Sala de Şedinte a fost inaugurată la 13 februarie 1886, în cadrul unui bal de binefacere pentru copiii orfani. Primăria funcţionează în această clădire din 1920, până atunci fiind Prefectura comitatului Turda Arieş. În această clădire s-au păstrat corpuri de mobilier dintre cele originale(sobele din sala de şedinţe, teracota din biroul viceprimarului, birouri de lemn masiv)”

Astăzi, elevii l-au avut în mijlocul lor pe primarul Tudor Ştefănie care a răspuns cu mult drag întrebărilor puse de micuţii vizitatori, în cadrul unei întâlniri ad-hoc desfăşurată în sala de şedinţe a Primăriei.

Mulţumim şcolilor pentru că în cadrul acestui program au oferit ocazia, celor mai mici cetăţeni ai acestei comunităţi, să afle despre ceea ce înseamnă cea mai importantă instituţie din municipiul nostru şi activitatea pe care o derulează. 

O parte dintre copiii prezenti O parte dintre copiii prezenti

Related Articles

Citește articolul precedent:
Turneu Naţional de Fotbal Unificat pentru persoane cu dizabilităţi

Şcoala Gimnazială Specială – Centru de Resurse şi Documentare privind Educaţia Incluzivă/Integrată Cluj, instituţie de învăţământ special aflată în subordinea...

Închide