inTurda.ro

Școala Altfel a adus peste 400 de elevi la Muzeul de Istorie Turda

Școala Altfel a adus peste 400 de elevi la Muzeul de Istorie Turda

Școala Altfel a adus peste 400 de elevi la Muzeul de Istorie Turda
aprilie 11
09:04 2014

Săptămâna „Şcoala altfel”  a debutat luni, 7 aprilie 2014,  la Muzeul de Istorie Turda. Peste 400 de elevii au beneficiat de tururi ghidate în expoziția permanentă a muzeului, care prezintă o sală a migrațiilor reorganizată și completată cu noi exponate. Nu în ultimul rand, copiii au avut ocazia să admire lucrările cu tematică diversă din cadrul expoziţiei temporare de  pictură “Pârâul sub cerul iernii” a artistului turdean Cornel Vana.

În premieră,  Muzeul Turda în parteneriat cu Fundația Rațiu pentru Democrație, organizează ghidaje teatrale menite să surprindă într-o manieră interactivă episoade ale istoriei locale. Participanții au posiblitatea de a-şi dezvolta imaginația privind cum personajele istorice prind viață în sălile Palatului Princiar și vor afla povestea exponatelor de la trupa de actori a Atelierului de Teatru Ioan Rațiu, coordonați de Cornel Miron.

Totodată elevii turdeni au avut ocazia ca, sub îndrumarea muzeografilor, să deprindă tehnicile tradiționale privind decorarea ouălor de Paști prin metoda încondeierii cu ceară de albine. Activitățile organizate  au avut menirea de a accesibiliza informația istorică pentru public  și de a transforma muzeul într-un spațiu atractiv, creativ și familiar.

DSCN2686 DSCN2568 DSCN2634

Related Articles

Citește articolul precedent:
Workshop la casă din baloți de paie, în Turda

Casa din baloti de paie din Turda este micuță, are 48 de metri pătrați la parter și o semi mansardare...

Închide