inTurda.ro

Premiera nationala la Cluj: se deschide prima scoala privata de stewardese

Premiera nationala la Cluj: se deschide prima scoala privata de stewardese

Premiera nationala la Cluj: se deschide prima scoala privata de stewardese
aprilie 30
11:39 2014

Prima școală privată din România în care vor fi formate gratuit stewardesele se va deschide din luna septembrie la Cluj. Investiția se va derula în baza unui proiect european în valoare de peste un milion de euro, iar contractul va fi semnat miercuri, 30 aprilie.

Proiectul a fost scris încă de anul trecut și este coordonat de consilierul județean Steluța Racolța, managerul firmei RSC Consulting, o firmă care se ocupă de servicii de formare profesională.

“În România mai există doar o singură școală de acest fel, afiliată Școlii de Aviație Civilă și este o instituție de stat. Cu toate acestea un curs pentru formarea unei viitoare însoțitoare de bord costă 3500 de euro. Noi la Cluj o să instruim 400 de fete din toată țara, gratuit”, a declarat Steluța Racolța, managerul de proiect.

Fetele se vor putea angaja în U.E.

Pentru cursurile care vor începe cel mai probabil în luna septembrie a acestui an, se vor face recrutări în toată țara.

“O să facem o selecție riguroasă, pentru că ne trebuie candidate care să arate bine și care să fie și inteligente. După ce vor absolvi cursurile, fetele se vor putea angaja la orice companie aeriană care operează în țările Uniunii Europene”, a mai spus Steluța Racolța.

Proiectul a fost demarat încă de anul trecut, însă a fost trecut inițial pe lista de rezervă, acesta este motivul pentru care a fost aprobat abia acum, a mai precizat managerul de proiect.

Cine este Steluța Racolța

Steluța Racolța are 52 de ani, este membru al Partidului Democrat Liberal Cluj a fost consilier local în Cluj-Napoca, iar în prezent este consilier județean din partea PDL. Are o bogată experiență în domeniul asigurărilor, în perioada 1993 – 2004, a fost director de marketing, respectiv director general al societății ARDAF România. Ulterior, Steluța Racolța și-a deschis propria firmă, care are ca activitatea furnizarea de programe de formare profesională și recrutare. Din 2007 a început să acceseze și să lucreze pe proiecte finanțate din fonduri europene.

Sursa: voceatransilvaniei.ro

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Orar de funcţionare farmacii pentru data de 01 mai 2014

Farmacia DONNA, Turda, Calea Victoriei, nr. 100:       0800-1800 Farmacia DUCFARM, Turda, str. Republicii, nr. 12:     0800-2000 Farmacia CATENA, Turda, str....

Închide