inTurda.ro

CJ Cluj a semnat acordul de colaborare cu organizatorii „Cheile Turzii Race” pentru prima ediție

CJ Cluj a semnat acordul de colaborare cu organizatorii „Cheile Turzii Race” pentru prima ediție

CJ Cluj a semnat acordul de colaborare cu organizatorii „Cheile Turzii Race” pentru prima ediție
iunie 12
13:38 2014

CT race banner„Cheile Turzii Race” va avea loc în perioada 27-29 iunie 2014. Evenimentul este organizat în parteneriat de Consiliul Judeţean Cluj, Serviciul Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Cluj şi Cluburile sportive clujene „Extrem Explorer” şi „Clujul Pedalează”, cu sprijinul primăriilor comunelor Mihai Viteazu, Sănduleşti, Petreşti şi Primăria Municipiului Turda.

În acest sens, Consiliul Judeţean Cluj a aprobat încheierea unui contract de asociere cu cele trei entităţi co-organizatoare în vederea reglementării cadrului organizatoric pentru desfăşurarea competiţiei sportive din Rezervaţia Naturală Cheile Turzii. Deși inițiatorii proiectului doreau o colaborare parafată pe 5 ani, consilierii județeni au aprobat ieri proiectul cu un amendament care stipulează faptul că valabilitatea contractului de colaborare este doar pentru prima ediție a evenimentului, cu posibilitatea de prelungire pentru următorii ani.

„Raţiunea care a stat la baza acestei asocieri o constituie preocuparea noastră constantă pentru dezvoltarea durabilă a turismului în judeţul Cluj, printr-o exploatare raţională a patrimoniului şi a potenţialului existent. Apreciem în acest context faptul că dezvoltarea turistică controlată şi orientată spre activităţi de aventură reprezintă modalitatea optimă de protecţie, pe termen lung, a ariei naturale protejate Cheile Turzii, dar şi a altor arii protejate şi obiective turistice din judeţ. Totodată, ne dorim ca în acest fel să facilităm accesul clujenilor la evenimente sportive şi de agrement de calitate, la această primă ediţie fiind aşteptaţi peste 1000 de concurenţi, susţinători şi alţi participanţi, din ţară şi din străinătate”, a declarat domnul Vakar Istvan, Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Cheile Turzii Race este un eveniment care îşi propune să promoveze un turism specializat, prieten cu natura, capabil să contribuie la o dezvoltare durabilă a regiunii, scopul său fiind acela de promovare a uneia dintre cele mai frumoase rezervaţii naturale din ţară, ca destinaţie principală pentru practicanţii de activităţi de aventură din Transilvania cum ar fi: escaladă, alergare montană, mountainbike, parapantă, via ferrata, etc. Evenimentul va combina mai multe probe competiţionale cu activităţi recreative şi de agrement, astfel încât să răspundă aşteptărilor tuturor participanţilor, fie ei practicanţi împătimiţi ai acestor activităţi sau debutanţi care fac primii paşi în această categorie de sporturi. În ceea ce priveşte competitorii, alături de cei români, până în prezent şi-au anunţat deja intenţia de a participa la eveniment sportivi din Italia sau Japonia, oaspeţii speciali din acest an fiind un grup de salvatori montani polonezi din Voievodatul Malopolska, regiunea înfrăţită cu judeţul Cluj, aflaţi în acea perioadă într-un schimb de experienţă cu omologii clujeni.

Programul competiţional propriu-zis va cuprinde trei probe principale – escaladă în teren de aventură, alergare montană şi mountainbike, precum şi o probă de triatlon care le va combina pe toate acestea trei şi care este unică în România, concurenţii având un termen limită de 12 ore pentru a termina proba. În ceea ce priveşte probele principale, escalada va cuprinde un număr de 90 de trasee, alergarea montană se va desfăşura pe un traseu de 20 de km, iar competiţia de biciclete va avea loc pe un teren de anduranţă. Toţi concurenţii vor primi câte un kit de participare a cărui valoare va fi egală cu taxa de participare, al cărei cuantum va fi situat între 60 şi 200 lei, în funcţie de disciplină. De asemenea, vor fi acordate un număr de 33 de premii, pentru toate categoriile. În plus, programul de agrement va include activităţi destinate publicului larg, specifice acestei zone (parapantă, via ferrata, tiroliană, tir cu arcul, rafting pe râul Arieş, etc.), derulate sub îndrumarea strictă a unor persoane cu multă experienţă în domeniu. Nu în ultimul rând, în seara de sâmbătă, 28 iunie, va avea loc un program special – CTParty la care vor fi prezenţi DJ consacraţi, care vor încinge atmosfera.

Pentru mai multe informaţii, dar şi pentru înscrierea la această competiţie complexă, atât din punct de vedere logistic, cât şi al probelor sau categoriilor de participanţi, cei interesaţi sunt rugaţi să acceseze site-ul oficial al „Cheilor Turzii RACE”: www.ctrace.ro.

ct race 3

Share

Related Articles

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Universitatea Babeș-Bolyai oferă tablete gratuite studenților care vor să urmeze învățământul la distanță

Toţi cei care se vor înscrie în anul I la nivel de licenţă şi master în învăţământul la distanţă, din...

Închide