inTurda.ro

Mesajul deputatului Mircea Irimie, cu ocazia Zilei Imnului National al Romaniei

Mesajul deputatului Mircea Irimie, cu ocazia Zilei Imnului National al Romaniei

Mesajul deputatului Mircea Irimie, cu ocazia Zilei Imnului National al Romaniei
iulie 31
09:50 2014

“Data de 29 iulie a fost proclamata, Ziua Imnului National al Romaniei – “Desteapta-te romane!”, simbol al unitatii Revolutiei Romane de la 1848 si al curajului poporului roman in momentele cruciale ale istoriei.

Interzis de regimurile totalitare, timp de aproape o jumatate de secol, “Desteapta-te romane!” a fost ales imediat dupa decembrie 1989 Imnul National al Romaniei, fiind consacrat prin Constitutia din 1991.

Inca din momentul aparitiei, „Desteapta-te, romane” a fost un cantec menit sa le fie alaturi romanilor in cele mai grele momente ale istoriei lor. Versurile combante ale cantecului i-au chemat pe romani la lupta, la (re)desteptare.

Conform Constitutiei Romaniei, Imnul National este considerat simbol national, alaturi de drapelul tricolor, stema tarii si sigiliul statului. Sunt simboluri ale unitatii nationale pe care avem datoria de a le cinsti si a le pretui, asa cum au facut-o inaintasii nostri, asa cum o vor face si urmasii nostri.

Avem datoria de a ne onora Imnul National si prin puterea exempluluide a educa generatiile tinere, in spiritul acordarii respectului cuvenit, al pretuirii valorilor nationale ale unui popor cu o istorie si eroi ce nu merita a fi uitati!”

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Ordinea de zi a sedintei ordinare a Consiliului Local Turda pentru maine, 31 iulie 2014

ORDINEA DE ZI   A  ŞEDINŢEI  ORDINARE A  CONSILIULUI  LOCAL al   MUNICIPIULUI   TURDA DIN   DATA   DE    31 IULIE 2014 -...

Închide