inTurda.ro

Declaratie politica cu titlul : DACA VOI NU MA VRETI EU VA VREAU, a zis Dorel Corpodeanul si nu Alexandru Lapusneanul.

Declaratie politica cu titlul : DACA VOI NU MA VRETI EU VA VREAU, a zis Dorel Corpodeanul si nu Alexandru Lapusneanul.

Declaratie politica cu titlul : DACA VOI NU MA VRETI EU VA VREAU, a zis  Dorel Corpodeanul si nu Alexandru Lapusneanul.
august 22
08:29 2014

Declaratie politica cu titlul :
DACA VOI NU MA VRETI EU VA VREAU    a zis  Dorel Corpodeanul si nu Alexandru Lapusneanul.
Stimate domnule Dorel Corpodean am urmarit de la inceput pana la sfarsit conferinta de presa sustinuta de dvs si am ramas profund impresionat de efortul dvs de a justifica demersul de excludere din Partidul Conservator, de a duce cat mai mult in derizoriu acest demers si de a introduce toata presa in eroare . Cate conferinte de presa ati mai sustinut in cei doi ani de mandat si cate comunicate de presa ati trimis?  V-ati balbait , v-ati repetat , ati sarit de la o tema la alta si ati avut o multime de expresii neterminate . Cu alte cuvinte ati vorbit mult fara a spune concret ceva . Cu adevarat calitati de lider cu mari perspective . Dumneavoastra va exprimati ca si cum nu va este in clar faptul ca ati fost exclusi de catre conducerea nationala a Partidului Conservator   si nu va mai doreste nimeni . Iar eu am fost obligat sa fac demersul de excludere datorita lipsei dvs de activitate si actiunilor impotiva partidului . Este necesara doar decenta si putina demnitate .

Domnule  Dorel Corpodean a-ti declarat ca ma veti actiona in instanta pentru ca v-am terfelit numele . MINCIUNA . Niciodata nici in prezenta dvs si nici in lipsa dvs nu m-am adresat decat cu respect in ce va priveste . Dumneavoastra sunteti cel care mi-ati adresat mereu jigniri facandu-ma ,,neam de traista ” ,, un prost ”si ,, non valoare” pe la spate iar in presa un ,,sarpe ” ,un ,,tradator ”si un ,, mincinos ”. Mai mult decat atat in conferinta de presa ati minimizat in permanenta activitatea mea contestand actiunile , demersurile ,diplomele mele , participarile in proiectele Partidului Conservator alaturi de ministrii nostri , etc . In ce urmeaza doresc sa constatam cu totii cine minte .
– Ati declarat ca am mutat intentionat sedinta de birou executiv local de pe ziua de joi pe cea de vineri deoarece am stiut ca amandoi veti fi plecati din localitate . MINCIUNA ! In acea zi de joi am fost invitat de catre Presedintele Fondator al PC , domnul Dan Voiculescu la o intalnire unde am fost apreciat pentru activitate si mi-a inmanat o scrisoare de indemn la munca si proiecte pentru cresterea PC . Scrisoare pe care am pastrat-o si pe care am citit-o in aceea zi de vineri si colegilor din birou . Dumneavoastra nu ati fost plecati din localitate la momentul desfasurarii sedintei ci erati pe stadion la fotbal iar martori sunt multi reprezentanti mass media si persoane politice si publice .La scurt timp dupa terminarea sedintei a si aparut pe surse decizia mea de excludere iar dumneavoastra la stadion facea-ti glume in timp ce beati Whiskey si declarat fata de cei prezenti ce ma veti exclude dvs pe mine din PC .

Eu personal nu am facut conferinta de presa si nu am dat declaratii si comunicate in ce priveste acest demers , considerand ca rufele murdare se spala in familie si ca faptul ca dintr-un partid politic unii pleaca iar altii vin nu este de interes local . In schimb dumneavoastra ?

–  Ati declarat ca am spus cu jumatate de gura la sfarsitul sedintei decizia mea de excludere si ca nici la Turda , nici la Cluj nu s-a supus la vot . MINCIUNA !  Conform statutului PC in calitate de presedinte a organizatiei municipale a PC Turda am inaintat decizia mea de excludere a doi membri spre analiza Biroului Executiv Judetean unde in sedinta , dupa dezbateri de lunga durata unde dvs amandoi cei propusi spre excludere ati fost prezenti s-a supus la vot inaintarea propunerii spre Biroul Executiv Central spre solutionare . In sedinta de Birou Executiv Central National s-a dezbatut problema excluderii celor doi vicepresedinti de la Turda fiind citit materialul pe care dvs l-ati trimis si in acelasi timp materialul trimis de
organizatia judeteana Cluj .Votul pentru excluderea dvs a fost in unanimitate , fara nici o abtinere si fara nici un vot impotriva , Presedintele P C Daniel Constantin votand alaturi de toti pentru excluderea dvs . Totodata s-a tinut cont de faptul ca in campania pentru alegerile locale din 2012 dumneavoastra domnule Dorel Corpodean ati prezentat conducerii centrale a PC faptul ca aveti cele mai mari sanse de a schimba primarul la Turda . Astfel domnii Dan Voiculescu , Daniel Constantin , Vasile Nistor , doamna Maria Grapini si multi altii au venit in mod repetat sa va sustina la Turda . Cred ca ne dam cu totii seama ce soc au avut cand dumneavoastra domnule Corpodean ati obtinut marele rezultat de 3% . Din acel moment Presedintele Fondator v-a numit mereu COCORDEAN MINCINOSUL .

-Ati declarat ca domnul presedinte Serban Radulescu a fost timorat de insistentele mele si doar asa a dat drumul la demersul de excludere si in acelasi timp ca eu am modificat intentionat pozitia dvs de Presedinte executiv si a domnului Sabau Sorin de Vicepresedinte .MINCIUNA !  Stiti si dvs ca in sambata de dinaintea alegerilor am fost chemat la Cluj de domnul presedinte Radulescu care sustinut si de altii mi-au cerut ferm ca nici unul dintre dvs sa nu mai faceti  parte din biroul executiv Turda . De asemenea la alegerile judetene amandoi ati fost penalizati fiind exclusi de pe lista de candidati si doar interventia mea a facut ca Dorel Corpodean sa obtina un simplu loc de membru iar domnul Sorin Sabau nici macar atat. Motivul prezentat a fost ca la locale domnul  presedinte Serban Radulescu v-a sustinut zi de zi din toate punctele de vedere iar dvs in campania de Parlamentare deloc. Ba mai mult nici macar nu raspundeati la telefon .Doar eu trecand peste aceste solicitari v-am reintrodus pe functiile de vicepresedinti pe amandoi . Dar nici asa nu ati fost multumiti .
– Ati declarat ca Mircea Irimie se razbuna pentru ca nu l-ati votat la alegerile pentru viceprimar si astfel am pierdut cu scorul de 10 la 11 .MINCIUNA ! Intradevar ma durut enorm de mult ca nu am mai reusit sa ies viceprimar . Mi-a fost foarte drag tot ce faceam si nu imi doream nimic altceva . Pot sa spun cu mandrie ca in mandatul 2008- 2012 cat eu am fost viceprimar la Turda au fost aduse peste 120 de milioane de Euro fonduri Europene si Guvernamentale pe toate domeniile. Sant mandru ca am facut parte din cea mai unita si performanta echipa aflata vreodata la Turda in slujba comunitatii . Si ma refer la toti , incepand de la domnul primar Tudor Stefanie si la fiecare consilier local in parte indiferent de partidul din care faceau parte . Domnule Corpodean imi erati dator vandut  si mi-ati jurat ca imi veti da votul . Dar nu ati facut-o . Josnic . Nu m-ati tradat doar pe mine ci intreaga comunitate . Au trecut doi ani de cand eu nu mai sunt viceprimar iar in Turda nu sa mai adus un fond de nici un fel . Turda nu este inscrisa pe nici o axa , sesiune sau masura , nu sau adus fonduri Europene sau Guvernamentale , nu s-a facut o solicitare de finantare , nu s-a facut un proiect sau un studiu de fezabilitate si mai pe scurt nu se bate un cui in Turda . Viceprimarul este omul de corvoada iar eu mergeam des la Bucuresti la toate ministerele si eram zilnic pe toate santierele .Astazi , in acesti doi ani scursi ? La Turda traim o stare de competitie politica dusa pana la conflict , neconstructiva si deloc benefica. Cine are de castigat ? Nimeni . Cine are de pierdut ? Noi turdenii .Singurii bani care au venit in oras sunt cei 19 miliarde pe care eu i-am adus la spital .

Am spus ca imi erati dator vandut si doresc sa fiu explicit . Cand dumneavoastra domnule Corpodean aveati mari probleme financiare fiind executat de catre finante iar moara Turdapan cu sechestru ,eu am pus jos 274 000 de Euro cumparand moara si salvand momentul . In locul acelei cladiri vechi am construit cea mai mare fabrica de panificatie construita in Romania dupa 1989 avand suprafata construita de 6800 de metri patrati si investind peste 3,8 milioane de Euro . De asemenea in anul 2009 cand aveati foarte mari probleme financiare nu mai scapam de dvs tinandu-va toata ziua dupa mine sa va cumpar fabrica Turdapan . Astfel dupa multe refuzuri in decembrie 2009 cu o saptamana inainte de Craciun , duminica fiind ma sunati cu disperare , dar fiind pregatiti cu sotia sa mergem la biserica nu v-am raspuns . Cand ne-am apropiat de poarta sa iesim , dvs  ne asteptati cerand doar doua minute de discutii . Cand am deschis poarta ati fugit pe langa noi intrand in casa , oprindu-va doar in sufragerie unde ati inceput sa spuneti ca de acolo nu plecati pana nu va salvez . Spunand ca nu ati dat salariile de doua luni , tichetele de masa de patru luni si nu ati platit impozitele pe salarii de doi ani si ca pana in sarbatorile de iarna veti fi nevoit sa inchideti fabrica iar angajatii o sa va omoare .

     Desi nu aveam nevoie de oferta dvs v-am salvat din nou . Nu am dorit sa cumpar fabrica dar v-am oferit suma de care aveati nevoie pentru a scapa de necazuri , preluand muncitorii si utilajele si transferandui in noua fabrica pe care am construit-o. Ati spus atunci ca nu ne veti uita niciodata pentru binele facut . Dar se vede ca aveti o memorie scurta .
In perioada in care am fost viceprimar in anumite conjucturi am salvat situatii foarte delicate in care se aflau fiica si nora dvs ca angajate a primariei si fara sa dezvolt ,stiti despre ce este vorba . Dar uitati repede si pentru dvs nu conteza nimic . Nu cunoasteti onoarea si cuvantul .

-Ati declarat ca am fraudat alegerile de frica dumneavoastra . MINCIUNA !  La alegerile locale de la Turda au participat multi membri ai conducerii PC de la nivel national si au fost invitati oameni de seama de la Cluj , Campia Turzii , Mociu si alte comune . Impotriva mea sau exprimat doar opt voturi impotriva . Daca ati fi candidat acestea ar fi fost voturile dvs. De asemenea ati spus ca nu intelegeti de ce au venit atat de multi oficiali la eveniment . Va raspund doar ca m-am purtat cu dansii ca un adevarat camarad iar ei au dorit sa-mi demonstreze sustinerea lor . Domnule Corpodean amintiti-va ce va spus in ziua alegerilor la mine in birou domnul Vasile Nistor , Prim Vice Presedintele PC , citez : Corpodene ai facut 3% , ce mai vrei ? Dute acasa si vezi-ti de nepoti . Ce viitor politic crezi ca mai ai ?

-Domnilor Dorel Corpodean si Sorin Sabau trebuie sa spunem lucrurilor pe nume . In 17 ianuarie 2013 , cand eu am intrat ca simplu membru in PC Turda v-am gasit cu sediul intru-un spatiu de aproximativ 8 metri patrati fara nici o dotare . Doar o camera insalubra si aproximativ 30 de membri care mai veneau si acestia suparati . In regres si fara nici o perspectiva de afirmare si relansare .
Eu , Mircea Irimie am luat in chirie un spatiu de 138 de metri patrati in care am investit din propiul buzunar foarte multi bani si pe care l-am pus la dispozitia Partidului Conservator. Eu personal platesc de un an si jumatate 1500 de lei pe luna chirie si 700 consumul (gaz , curent , apa , canal , telefon fix , internet si telecablu ). Astazi PC are cel mai mare si frumos sediu de partid din Turda ,cu o sala mare de sedinte si conferinte , cu birou parlamentar de audiente ,cu birou de primire , cu sala de asteptare , cu toaleta moderna , cu o mica bucatarie dotata cu filtru de cafea si ceainic electric , dar mai ales cu trei calculatoare legate in retea si conectate la internet si trei imprimante . Astfel la noul sediu se poate desfasura orice activitate si se pot lucra si trimite comunicate de presa , declaratii politice ,felicitari si urari de sarbatori , mailuri , postari pe face-book si altele . Si nu in ultimul rand un televizor LCD de mare diagonala.
Ma intreb ce  actiuni ar fi facut Dorel Corpodean si Sorin Sabau ca presedinte , respectiv vicepresedinte din generosul spatiu de 8 metri patrati lipsit de orice dotare si logistica . Si caruia niciodata nu i s-a platit chiria desi este o suma modica .
Ceea ce nu intelegeti nici unul nici celalat sau nu vreti sa intelegeti este ca nimeni nu va mai dorea in PC . In urma campaniei din 2012 in care toti membrii s-au implicat , au muncit si au cheltuit bani doar Corpodean si Sabau au avut parte de beneficii . Corpodean a obtinut functia de presedinte a comisiei de sport, cultura , sanatate , invatamant , arta si ceea ce si-a dorit cel mai mult , fotbalul . Iar Sabau un post caldut si bine platit la Compania de apa dar si un post in consiliul de administratie la Salina de asemenea platit . In rest nici un alt membru PC nimic . Doar voi la beneficii iar ceilalti doar la munca .
Ca presedinte al comisiei de sport , cultura , sanatate , invatamant , arta , aveati obligatia de a participa , sustine sau de a initia actiuni si evenimente pe fiecare domeniu de activitate . Dar dvs domnule Corpodean v-ati ocupat doar de fotbal ignorand celelalte domenii fiind marele absent la orice vernisaj de pictura , lansare de carte , actiuni  sau evenimente scolare , premiere sau piese la Teatrul Municipal , actiuni ale Casei de cultura , comemorari sau depuneri de coroane ,dar mai ales nu ati stiut decat de fotbal nefiind apropiat cum era si firesc de celelalte sporturi cum ar fi handbal , dans modern , sah , baschet  , karate , volei etc . In ce priveste domeniul sanatatii eu si nu dvs am adus la Turda ministrul secretar de stat din Ministerul Sanatatii , domnul Razvan Vulcanescu vizitand spitalul si avand intalniri cu medicii si domnul director al spitalului , dar si cu medicii din sistemul privat din Turda . Ca presedinte a acestei comisii ati fost inexistent atragand o pata de rusine asupra PC .

Domnule Sorin Sabau , consider ca noi doi  am avut o relatie buna si principiala iar eu niciodata nu mi-am permis sa vorbesc cu scadere despre dvs si sa va denigrez . Nu cunosc motivele pentru care ati inceput sa ma ponegriti si sa ma blamati pentru ca eu mereu v-am respectat . Tin minte ca in perioada in care eram Viceprimar ma vizitati des aducandu-mi mereu CV -ul dvs si rugandu-ma sa va rezolv un loc de munca . Domnule Sabau m-ati povestit in tot felul prin Turda uitand ca in ultimii zece ani cand dvs ati stat langa soacra dvs dand din cand in cand cate un bon de casa eu am facut atat de multe pentru orasul nostru . Am putea sa ne comparam ?  Ati spus mereu ca eu sunt o nulitate . Eu nu imi permit sa va cataloghez sub nici o forma , pot doar sa spun ca intr-un an si jumatate de cand eu sunt in PC , dumneavoastra ati participat doar la Balul Toamnei , la Microrevelion si la cheful de dupa alegeri (iar atunci desi nu ati ajutat nici dvs si nici domnul Corpodean la organizare , pregatirea salii de la teatru , pregatirea mapelor , a esarfelor , a apei , cafelei si fursecurilor de la primirea colegilor , la primirea si cazarea musafirilor veniti din tara , dupa terminarea lucrarilor conferintei atat dvs cat si Corpodean ati fost primii la masa de dupa eveniment ) si la nici un alt eveniment , actiune , sau proiect in care partidul Coservator a fost implicat . Doar functie fara munca . Astazi ocupati un loc caldut la CAA  , nemeritat , iar daca pe superiorul dvs mai demult il povesteati in tot felul (si sunt convins ca el stie acest lucru) astazi nu il mai scoateti din sefu si sefutu . Domnule Sabau sunteti unul dintre cei mai comozi oameni pe care i-am cunoscut , in mod sigur nu sunteti facut pentru politica si administratie . Si va readuc in memorie momentul in care in sediul PSD Turda facea-ti batjocura de PC Turda aratandu-va supusenia acolo unde va aflati iar martori sunt cativa tineri Conservatori .
Eu cred ca ar fi cinstit ca amandoi stimati domni sa prezentati public actiunile , demersurile , evenimentele pe care le-ati initiat , organizat si sustinut ca reprezentanti de frunte ai PC Turda in ultimii doi ani .

– Domnule Corpodean ati declarat ca astazi Partidul Conservator la Turda nu are decat procentul de 4% . Din nou o MINCIUNA  . Astazi PC la Turda detine un procent de aproximativ 9 % si sunt convins ca simpla dvs excludere atrage un val de simpatie pentru partid urmand sa ni se alature oameni de calitate care pana acum au avut o rezerva .
– Ati declarat ca odata cu dvs pleaca din PC inca 95 de persoane . MINCIUNA ! Intreg grupul dvs sunteti cu totii 8 persoane . Timpul va dovedi ca am dreptate . Iar faptul ca aveti trei invitatii de la alte partide este de asemenea o mare MINCIUNA . Nimeni nu isi doreste probleme in casa iar comportamentul dvs. din aceste zile va descalifica cu atat mai mult.
– Ati spus ca aveti informatia ca eu as pleca la Partidul Liberal Reformator . MINCIUNA !  Nu am avut intalniri , nu am discutat si nu voi pleca la nici un alt partid politic . Dvs inca nu intelegeti ca eu sunt Presedintele Partidului Conservator la Turda , ca sunt Vicepresedinte al organizatiei judetene si ca sunt Vicepresedinte national al PC . Sunt parte dintr-o echipa extraordinara la Turda si impreuna ne impunem si suntem vizibili prin actiuni si activitati de top .
-Ati prezentat faptul ca eu am spus ca tinta mea pentru anul 2016 pentru PC este Primar si 5 consilieri locali . ADEVARAT ! Dar numai partial . In urma cu multi ani cand am intrat in PDL , acest partid avea 5 consilieri iar eu am fost cel care in prima emisiune la ONE TV am spus ca PDL va obtine in 2008 majoritatea in Consiliul Local . Am muncit din greu si am atras alaturi de mine oameni de mare calitate iar rezultatul a fost de 10 consilieri , viceprimar si Primar din primul tur .

In ce priveste candidatura la Primarie sunt pregatit pentru o asemenea misiune deloc usoara . Experinta de 4 ani din administratia locala si cea de 4 ani din institutia centrala plus tineretea , robustetea si rezistenta la munca indelungata sunt calitati care ma vor putea recomanda . Dar pentru oricine astazi este prematur sa se pronunte . PC face parte dintr-o alianta iar politica este ca armata . Disciplina si strategie . In mod sigur anticipat campaniei pentru locale se vor face sondaje si in functie de rezultat se va stabili cine si la ce functii vor candida . Si va trebui ca fiecare sa respecte disciplinat decizia de partid si alianta . Astazi constatam cu totii faptul ca in Consiliul Local sunt doua tabere , mai precis doua aliante politice la fel ca in fiecare mandat .  In mandatul 2016- 2020 consilieri Partidului Conservator vor fi cei care vor crea echilibrul in Consiliul Local Turda intre cele doua tabere instaland linistea si armonia si sustinand toate proiectele si propunerile pentru Turda si Turdeni indifernt din ce parte vin . Tot in tinta pentru 2016 este si castigarea unui post de consilier judetean pentru PC Turda .
– Domnule Corpodean am lasat pentru sfarsit elementul care m-a determinat in cea mai mare masura sa declansez procedura de demitere si excludere a dvs din PC . De un an si jumatate de cand sunt presdintele PC Turda am constatat si eu ceea ce multi colegi spuneau mereu . Si anume ca sunteti doar pentru dvs si ca va folositi de toata lumea pentru a va atinge mereu scopurile. Ca dupa ce ati iesit consilier si vorba romanului v-ati vazut cu sacii in caruta ati uitat de toti si de toate promisiunile , ati predat sediul si ati dus partidul intr-o incapere insalubra de 8 metri patrati la care niciodata nu ati platit chiria si ca nu aveti nici o implicare in activitatea partidului dar mai ales in respectarea obigatiilor care curg in urma ocuparii functiei de presedinte a comisiei de sport , cultura , sanatate , invatamant si arta . Mai mult aveati mereu actiuni impotriva organizatiei PC iar la actiunile si conferintele mele de presa le impuneati colegilor sa nu participe iar pe cei care nu va ascultau ii luati la rost . Deci nu doar ca dvs nu aveati nici o activitate dar sabotati si celelalte activitati care faceau vizibil si apreciat Partidul Conservator la Turda .

       Pe langa toate aceste lucruri domnule Corpodean m-a durut foarte mult ca ati inceput sa va dati la fetele din organizatia de tineret ,  culminand cu invitarea unei domnisoare extraordinare si de o calitate morala deosebita la sediul Turdapan cu un motiv anume ca dupa aceea sa trageti efectiv de ea sa se culce cu dvs . Promitandu-i ca daca devine amanta dvs ii cumparati masina si indemnand sa fie smechera si orientata . RUSINE !  Un om de 64 de ani sa ravneasca la o tanara de douazeci si ceva de ani . Eu inscriam tineri in partid si ii sustineam in toate actiunile lor recompensandu-i dupa fiecare actiune iar dumneavoastra ? RUSINE !  Iar daca tot ma dati in judecata va rog sa mentionati si acest lucru. Numai asa va putea o copila sa declare sub juramant tot ce s-a intamplat .
– In incheiere aduc aminte ca ati declarat ca nu va veti retrage din politica si ca o sa ramaneti activ . Va spun un singur cuvant : ADIO !  Astazi politica se face cu suflet , buna credinta si daruire . Nu vi se potriveste .
Declar cu mana pe suflet ca nu va port ranchiuna si ca regret ca nu v-ati oprit la timp din atacurile asupra mea . Nu mai trimiteti amenintari prin toate modalitatile pentru ca sincer le ignor . Ca pericol sunteti o cantitate neglijabila si nu faceti altceva decat sa ma tineti in forma.
Nu stiu cine va va urma conform celor declarate de dvs pentru ca sunt convins ca fiecare dintre ei va cunosc , dar poate au oarecare obigatii si ii inteleg . Vreau doar sa le transmit ca nu doresc sa plece iar daca o fac usa sediului va fi oricand deschisa pentru dansii. Domnule Corpodean nu stiu cati dintre Consilierii Locali va vor sustine mai departe in neimplicarea dumneavoastra in problemele Turzii dar pe cei care o vor face sunt convins ca turdenii ii vor penaliza .                                                                                                                                                                    .       Astept chemarea dvs in instanta si va promit ca voi fi cel putin pe masura demersului dumneavoastra . Avocati sunt si trebuie sa aiba si ei de lucru . Voi face astfel ca intreg procesul sa fie cat mai cunoscut .

Presedintele Partidului Conservator Turda
Deputat  Mircea Vicentiu Irimie .

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
SMILEY, ELENA GHEORGHE, DIRECTIA 5 SI MULTI ALTI ARTISTI LA ZILELE MUNICIPIULUI TURDA 2014. VEZI PROGRAMUL:

PROGRAMUL ZILELOR MUNICIPIULUI     TURDA Ediţia a XIV-a, 29 – 31 august 2014   VINERI, 29.08.2014 Primăria Municipiului Turda – Sala...

Închide