inTurda.ro

Centrul Ratiu pentru Democratie (CRD) anunta cu bucurie finalizarea implementarii proiectului “VOTE EU – Encouraging Young Europeans to Vote Out the EU Democratic Deficit”

Centrul Ratiu pentru Democratie (CRD) anunta cu bucurie finalizarea implementarii proiectului “VOTE EU – Encouraging Young Europeans to Vote Out the EU Democratic Deficit”

Centrul Ratiu pentru Democratie (CRD) anunta cu bucurie finalizarea implementarii proiectului “VOTE EU – Encouraging Young Europeans to Vote Out the EU Democratic Deficit”
august 30
09:32 2014
Ratiu Center for Democracy
29 august 2014
Am incheiat proiectul „VOTE EU” dedicat responsabilizarii tinerilor din 7 tari europene
Centrul Ratiu pentru Democratie (CRD) anunta cu bucurie finalizarea implementarii proiectului “VOTE EU – Encouraging Young Europeans to Vote Out the EU Democratic Deficit” (VOT UE – Incurajam tinerii europeni sa reduca din deficitul democratic al UE mergand la vot), un proiect finantat de catre Comisia Europeana prin Programul Europe for Citizens. 

Scopul proiectului a fost promovarea asumarii identitatii Uniunii Europene de catre cetatenii din statele membre si din statele candidate, precum si incurajarea participarii tinerilor la viata democratica europeana, in principal prin participarea la alegerile europarlamentare din 2014.

In intervalul 7-12 mai, 5 voluntari ai CRD, insotiti de managerul de proiect Stefana Ignea si de dr. Natalia Cuglesan, lector al Universitatii Babes-Bolyai, partenerul nostru de proiect, au participat la o serie de ateliere de lucru gazduite de International Management Institute in Dobrich, Bulgaria. Peste 100 de tineri au participat la aceste sesiuni de lucru, ce au fost transmise in direct pe internet. Participantii au discutat despre importanta participarii la alegerile pentru Parlamentul European, au creat campanii electorale pentru candidati fictivi si au simulat procesul de votare pentru Parlamentul European, invatand, in acelasi timp, principiile de baza ale dezbaterilor parlamentare.

De asemenea, participantii au intervievat localnici din Dobrich cu privire la intentia de a participa la vot si despre motivele din spatele raspunsului oferit. Interviurile au fost compilate intr-un videoclip promotional care a fost diseminat prin intermediul canalului de  internet Youtube la urmatoarea adresa.

Pe 16 si 17 mai, partenerii croati de la Europski Dom Slavonski Brod au gazduit cate 3 reprezentanti din partea fiecarei organizatii partenere care, impreuna cu 25 de tineri din Croatia, au simulat procesul de campanie si de vot pentru Parlamentul European. CRD a fost reprezentat la acest eveniment de catre Stefana Ignea, Oana Botezan si Natalia Cuglesan.

Proiectul a avut un numar de 220 de beneficiari din Romania, Bulgaria, Bosnia si Hertegovina, Italia, Croatia, Polonia si Macedonia.

Proiectul a fost implementat de catre International Management Institute din Bulgaria, in parteneriat cu Centrul Ratiu pentru Democratie din Romania, YouNet, Work in Progress si Youth4Youth din Italia, Europski Dom Slavonski Brod din Croatia, Meritum din Poland, IPAK si Proni Center for Youth Development din Bosnia si Hertegovina si Youth Forum EYE din Macedonia.

Manager de proiect,
Stefana Ignea

www.ratiudemocracycenter.org office@ratiudemocracycenter.org
Tel: +40 264 317 555 ; Fax: +40 264 306 350
P-ta 1 Decembrie 1918, nr. 1 Turda, jud. Cluj, Romania

Centrul Ratiu pentru Democratie este o organizatie non-profit care continua idealurile promovate de Ion Ratiu, cel care si-a dedicat intreaga viata apararii democratiei. Misiunea Centrului este de a incuraja si promova intr-un mod nepartizan valorile si comportamentele asociate democratiei.
Share

Related Articles

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Elena Udrea prezenta la deschiderea oficiala a Zilelor Municipiului Turda!

Ziua de astăzi mi-o voi petrece la Turda, una dintre localităţile din judeţul Cluj în care am investit foarte mult...

Închide