inTurda.ro

Senatorii au decis: Autostopul este ILEGAL!

Senatorii au decis: Autostopul este ILEGAL!

Senatorii au decis: Autostopul este ILEGAL!
octombrie 03
10:17 2014

Şoferii care iau călători la ocazie, fără autorizație de taxi,  ar putea primi amenzi de până la 5.000 de lei dacă sunt prinşi că primesc bani de la pasageri, se menționează într-un proiect de lege aprobat ieri de Senat.

Conform documentului, în forma inițiatorului, persoanele fizice sau juridice care efectuează transport public de persoane cu un autoturism, dar nu au autorizație pentru transportul în regim de taxi sau în regim de închiriere, ar putea fi sancționați cu o amenda cuprinsă între 1.000 și 5.000 de lei.

Legea îi vizează pe cei care fac ilegal taximetrie sau transport de persoane, însă afectează mii de oameni care fac naveta între localităţi cu maşinile de ocazie după ce autorităţile au desfiinţat mai multe rute de transport. 

Mai marii țării speră că evaziunea fiscală  făcută de autostopiști  va fi, astfel, stopată, însă cum îi va prinde în flagrant?

Între timp, senatorii oferă  niște  argumente de-a dreptul amuzante, atunci  când vorbesc despre stoparea evaziunii fiscale făcute de autostopişti:

Înainte de a fi senator am luat bani, dar de când sunt nu am mai luat bani”, spune senatorul PPDD Ioan Iovescu.

Dacă ați luat bani, atunci aveți o problemă cu evaziunea şi de multe ori multe autoturisme lasă de dorit din punct de vedere tehnic”, i-a răspuns senatorul PSD Marin Nicolae.

În condițiile în care Senatul a adoptat inițiativa legislativă este necesar ca aceasta să obțină votul final al deputaților, să fie promulgată de președinte și publicată în Monitorul Oficial pentru a se putea aplica.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Mircea Irimie transmite ganduri de incurajare pentru toti studentii:

La debut de an universitar, am placerea de a transmite gandurile mele de bine si de incurajare pentru toti participantii,...

Închide