inTurda.ro

CRD: Ceremonie de premiere a castigatorilor concursului national ”Toleranta si convietuire in spatiul public”.

CRD: Ceremonie de premiere a castigatorilor concursului national ”Toleranta si convietuire in spatiul public”.

CRD: Ceremonie de premiere a castigatorilor concursului national ”Toleranta si convietuire in spatiul public”.
noiembrie 13
15:21 2014
Tolerantsi convietuire in spatiul public, editia a 10-a
 
Sambata, 15 noiembrie 2014, incepand cu ora 10.30, la sediul Centrului Ratiu pentru Democratie din Turda va avea loc ceremonia de premiere a castigatorilor celei de-a 10 editii a concursului national ”Toleranta si convietuire in spatiul public”.
In acest an, la concurs au participat 46 de echipe din 16 judete ale tarii. Dintre acestea, echipa de evaluare a ales sa premieze patru proiecte provenite din colturi digerite ale tarii:
„Povesti sub umbrela” este un proiect al unui echipaj de elevi de la
Colegiul Pedagogic ”Gh. Sincai” Zalau. Autorii isi propun sa contribuie la realizarea unei biblioteci publice intr-un sat din Salaj unde copiii nu au acces la carti.
„A.C.U.M.” este realizat de elevi de la Colegiul National ”Sfantul Sava”
Bucuresti. Liceenii implicati doresc sa deruleze o serie de jocuri educative pentru copii proveniti din familii dezavantajate.
„Sub aripa adolescentei” are ca tema problema mamelor minore si
nevoia educatiei sexuale care se pare ca lipseste in randul adolescentilor. Proiectul este realizat de o echipa de la Colegiul National ”B.P. Hasdeu” Buzau;
„O inima mare de aceeasi culoare” este un proiect realizat de elevii
Liceului Tehnologic ”Vasile Sav” Roman. Acestia doresc sa contribuie la integrarea copiiilor rromi dintr-un cartier al Romanului.
Premiile acordate de organizatori in acest an sunt in valoare de 6.000 de lei, iar banii vor fi folositi de echipe pentru a-si pune in practica proiectele.

”Toleranta si convietuire in spatiul public” este un concurs anual organizat de Centrul Ratiu pentru Democratie, Colegiul ”Emil Negrutiu” Turda si British Council Romania si este cofinantat de Ministerul Educatiei Nationale. Concursul urmareste dezvoltarea spiritului civic in randul liceenilor prin incurajarea acestora in a se implica in comunitatile din care fac parte si a propune solutii pentru problemele pe care le identifica.

Pentru detalii suplimentare puteti apela la Florin Stan, coordonator de proiect din partea Centrului Ratiu pentru Democratie: 0728/989.087

www.ratiudemocracycenter.org office@ratiudemocracycenter.org
Tel: +40 264 317 555 ; Fax: +40 264 306 350
P-ta 1 Decembrie 1918, nr. 1 Turda, jud. Cluj, Romania

Centrul Ratiu pentru Democratie este o organizatie non-profit care continua idealurile promovate de Ion Ratiu, cel care si-a dedicat intreaga viata apararii democratiei. Misiunea Centrului este de a incuraja si promova intr-un mod nepartizan valorile si comportamentele asociate democratiei.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Fundatia Doriana organizeaza un Curs de Educatie Antreprenoriala in Turda:

Fundaţia Doriana organizează un curs de Educaţie Antreprenorială în Turda, locaţia: Clinica Noa. La curs se pot înscrie licenii din...

Închide