inTurda.ro

Dezvoltare personala si educatie ecologica la atelierele ”VVV- Voluntariat.Verde.Viata”

Dezvoltare personala si educatie ecologica la atelierele ”VVV- Voluntariat.Verde.Viata”

Dezvoltare personala si educatie ecologica la atelierele ”VVV- Voluntariat.Verde.Viata”
noiembrie 24
10:21 2014
 Centrul Ratiu pentru Democratie Turda propune saptamana viitoare doua ateliere in cadrul proiectului  ”V.V.V. – Voluntariat. Verde.Viata”: un Atelier de Dezvoltare Personala pe tema motivatiei sustinut de Doru Tonea, co-fondator la asociatia Lifetraining si un Atelier de Lucru pe teme de educatie ecologica si reciclare sustinut de Alin Rosca,fondator al Fundatiei de Ecologie si Turism Potaissa.
Accesul publicului la ambele evenimente organizate in sala de conferinte a Centrului Ratiu este liber.  Doru Tonea isi va sustine atelierul luni, 24 noiembrie, de la ora 15.00 iar Alin Rosca le da intalnire turdenilor sambata, 29 noiembrie, de la ora 10. Pe data de 19 noiembrie s-a desfaurat primul atelier din cadrul proiectului ”V.V.V. – Voluntariat. Verde. Viata”, sustinut de arhitectul Eugen Panescu pe tema dezvoltarii durabile. La intalnirea organizata in cafeneaua literara La Papion au participat tineri voluntari implicati in proiectele Centrului Ratiu, dar si reprezentanti ai autoritatilor locale.

S-a discutat despre necesitatea realizarii unui studiu care sa traseze linii clare in privinta interventiilor in zona centrala – fara termopane sau gresie – in asa fel incat orasul sa ramana fidel istoriei sale, dar si despre nevoia tinerilor de a avea spatii amenajate special pentru ei, cu terenuri de sport sau tarabe pe care sa vanda lucruri facute chiar de ei. Concluzia intalnirii a fost ca astfel de discutii sunt benefice dezvoltarii orasului, mai ales daca ar fi organizate mai des.

Proiectul ”V.V.V. – Voluntariat, Verde, Viata” a fost lansat in toamna acestui an de Centrul Ratiu pentru Democratie, in parteneriat cu Primaria Municipiului Turda si Asociatia Obsteasca pentru sprijinirea  Invatamantului din Chisinau, co-finantat prin granturile Spatiului Economic European si norvegiene. Proiectul a pronit de la o problema reala: nevoia de a creste suprafata spatiului verde din oras – in timp ce normele europene prevad ca fiecarui locuitor trebuie sa-i revina cel putin 26 de metri patrati de spatiu verde, in Turda aceasta suprafata este de abia 4 metri patrati.

Tags
Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
CRD: Inca o saptamana la dispozitie pentru a face donatii in campania ”Daruieste aproapelui tau!”

Inca o saptamana de daruit Turdenii mai au la dispozitie o saptamana pentru a face donatii in campania “Daruieste aproapelui...

Închide