inTurda.ro

Consilierii locali au aprobat majorarea tarifului la salubritate cu 15%

Consilierii locali au aprobat majorarea tarifului la salubritate cu 15%

Consilierii locali au aprobat majorarea tarifului la salubritate cu 15%
decembrie 05
11:03 2014

Unul dintre cele mai discutate proiecte de pe ordinea de zi a Ședinței Extraordinare a Consiliului Local Turda a fost proiectul de hotărâre privind majorarea tarifului la salubritate cu 15 puncte procentuale.

Consilierii locali au votat pentru majorare, deși unii dintre ei au afirmat că luna decembrie nu este potrivită pentru un astfel de cadou oferit turdenilor. Dar întrebarea noastră este următoarea: ce lună din an este potrivită pentru ca noi, turdenii, să primim astfel de cadouri din partea Consiliului Local?

Primarul turdean, Tudor Ștefănie, le-a răspuns consilierilor care au adus în discuție subiectul lunii decembrie (Sorin Bichiș și Mariana Dobre) că tarifele la salubritate se majorează începând cu 1 Ianuarie a anului, sau nu se majorează deloc, deci singura lună din an în care se poate vota un astfel de proiect de hotărâre este luna decembrie.

Alte argumente aduse de Bichiș au fost scăderea prețului la motorină și reducerea CAS-ului. Reprezentanții companiei de salubritate au avut și ei argumente în proiectul de hotărâre: creșterea salarului minim (de 2 ori anul trecut), creșterea prețului la motorină (față de momentul în care au câștigat licitația de delegare a serviciilor) și faptul că trebuie să transporte gunoiul menajer pe o distanță de 60 km până la rampa de gunoi și înapoi, deși la momentul licitației înțelegerea era pentru depozitare într-o rampă amenajată pe suprafața teritorială a municipiului Turda.

Concluzia a fost că dacă nu se vota această majorare, apăreau probleme de funcționalitate a serviciului și astfel riscam să rămânem cu mormanele de gunoi printre blocuri sau în fața casei… Rezultatul concret? Din 1 Ianuarie 2015 vom plăti cu 15% în plus pentru serviciile de salubritate.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Festivalul National de Colinde Traditionale la SALINA TURDA:

Salina Turda este parteneră a Festivalului Naţional de Colinde Tradiţionale, meşteşuguri şi cântece de iarnă „Raza soarelui”, proiect realizat de...

Închide