inTurda.ro

Mircea Irimie: Marcam astazi un sfert de secol de la eroicul Decembrie 1989

Mircea Irimie: Marcam astazi un sfert de secol de la eroicul Decembrie 1989

Mircea Irimie: Marcam astazi un sfert de secol de la eroicul Decembrie 1989
decembrie 22
15:04 2014

”Marcam astazi un sfert de secol de la eroicul Decembrie 1989. Au trecut 25 de ani de cand acei oameni curajosi pe care astazi ii numim Ingerii Revolutiei Romane, aprindeau flacara Revolutiei si strigau impinsi de foamete, frig si intuneric, “Libertate” si “Jos comunismul”!

A venit iarasi timpul sa ne plecam fruntile in fata lor si sa readucem in constiinta si sufletele noastre, sacrificiul suprem, acela al propriilor vieti pierdute in numele libertatii neamului romanesc. 

Revolutia romana din 1989 a fost parte integranta a revolutiei europene, antitotalitare, din statele Europei Centrale si de Est prin care natiunile au ales abandonarea sistemului economiei centralizate, distrugerea monopolului puterii politice a unui singur partid, Partidul Comunist, trecerea la sistemul de piata si la democratia pluralista si implicit orientarea spre Europa Occidentala si valorile sale. 

VEZI aici ALBUM FOTO de la Festivitate

Nu este suficient sa ne cinstim eroii prin discursuri şi declaraţii, ci trebuie să-i cinstim printr-o viata demna de jertfa lor şi mai ales prin actiuni concrete de restabilire a drepturilor legale atat ale eroilor-martiri si luptatorilor participanti la actiunile desfasurate pentru victoria Revolutiei Romane din decembrie 1989 cat si ale urmasilor eroilor-martiri.

Eroii reprezinta jertfa de veacuri a unui neam. Reprezinta o datorie sfanta si o onoare ca in cinstea si memoria lor sa ne schimbam firea si mentalitatea, sa ne reinnoim sufletele pentru a deveni mai buni, mai cinstiti, mai muncitori, mai plini de intelegere si daruire pentru semenii nostri si prin acestea sa ne ridicam cu viata si cu faptele noastre, la inaltimea virtutilor lor. 

CINSTE SI ONOARE EROILOR NOSTRI!”

Deputat Mircea Irimie.

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Informare Meteo: Ninsori, polei si vant puternic 21-22 decembrie 2014

In Maramures, Transilvania, Crisana si Banat vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare, iar vantul va avea intensificari temporare...

Închide