inTurda.ro

Vremea săptămâna asta: Temperaturi până la -19 grade Celsius, la Turda

Vremea săptămâna asta: Temperaturi până la -19 grade Celsius, la Turda

Vremea săptămâna asta: Temperaturi până la -19 grade Celsius, la Turda
ianuarie 05
10:35 2015

Săptămâna începe cu vreme rece în toată ţara. Cerul va fi înnorat şi va mai ninge local in Moldova, in Transilvania si la munte, in timp ce in celelalte regiuni doar cad cativa fulgi de nea. Vântul va sufla cu putere viscolind zăpada. Dar de marţi vremea se răceşte şi mai tare, termometrele indicând joi şi minus 25 de grade Celsius.

La Turda temperaturile vor coborî până la minus 19 grade Celsius, marți, în timpul nopții!

meteo ian 2015

Luni vremea se răceşte usor, meteorologii anunta maxime cuprinse doar intre minus 5 grade Celsius in depresiunile din estul Transilvaniei şi cel mult 2…3 grade Celsius, izolat, in sud si in vest. Cerul este temporar incarcat de nori si mai ninge local in Moldova, in Transilvania si la munte, in timp ce in celelalte regiuni doar cad cativa fulgi de nea. Vantul sufla inca alert in nord-est, in centru si in sud-vest, iar la munte sufla tare, viscoleste si spulbera ninsoarea. Intensificari ale vantului asteptam si in celelate zone, dar cu intensitate mai redusa.

Ziua de marti incepe cu ger in estul Transilvaniei, dar peste zi temperaturile continua sa scada comparativ cu ziua precedenta, asa vremea devine deosebit de rece. Drept urmare maximele se vor situa doar intre minus 10 grade in estul Transilvaniei si cel mult 2 grade peste pragul de inghet in Oltenia. Norii mai acopera temporar cerul si lasa ninsori slabe, pe arii restranse, in est, in centru si in sud precum si la munte. Vantul mai sufla cu intensificari si spulbera zapada in Moldova, in Dobrogea, in Baragan si la munte.

Miercuri dimineata trebuie sa suportam ger patrunzator in aproape toata tara, vor fi minime sub minus 15 grade in Transilvania, in in Moldova si in Maramures si chiar sub minus 20 de grade in depresiuni. Pana dupa maiza vremea va fi deosebit de rece, cu maxime ce nu trec de minus 13 grade in depresiuni in timp ce in sud-vest mercurul se opreste la minus 2 grade. Cerul e variabil, cu innorari trecatoare dimineata in sud-estul extrem, iar seara si in nopatea urmatoare in nord-vest, dar numai izolat sunt sanse de fulguiala. In zonele joase, pe arii restranse apare ceata cu depunere de chiciura iar vantul mai are rabufniri pe litoral si in zonele montane inalte.

Joi dimineata vom suporta cele mai scazute temperaturi ale saptamanii, intre minus 25 si minus 10 grade vor arata termometrele, dar peste zi temperaturile cresc data de intervalul precdent, insa vremea ramane deosebit de rece. Amiaza vine cu maxime de la minus 10 la 0 grade. Cerul e temporar noros si trecator cad precipitatii slabe, ninsori mai ales, iar in zonele joase va fi ceata.

De vineri pana la finalul saptamanii vremea se incalzeste, temperaturile sunt in jurul mediilor multianuale, dar sansele de precipitatii mixte cresc treptat.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Situatia drumurilor judetene – 5 ianuarie 2015:

Informare de presă Ref: Situaţia drumurilor judeţene – 5 ianuarie 2015                   În cursul dimineţii zilei de 5 ianuarie...

Închide