inTurda.ro

Noul PNL stabileste azi cum imparte conducerea la nivel judetean

Noul PNL stabileste azi cum imparte conducerea la nivel judetean

Noul PNL stabileste azi cum imparte conducerea la nivel judetean
ianuarie 07
09:24 2015

Conducerea noului PNL, în formatul restrâns al echipelor de negociere PNL-PDL, se va reuni în această dimineață pentru a discuta despre continuarea procesului de fuziune, dar și despre strategia politică a începutului de an, arată Mediafax. La întâlnire vor lua parte președinții celor două partide fuzionate, Vasile Blaga și Alina Gorghiu, alături de câte cinci colegi din partea fiecărei formațiuni.

Discuțiile dintre cele două echipe vizează pregătirea primei reuniuni a Biroului Politic Național al noului PNL și a celei a Consiliului Național care ar urma să aibă loc până la finele lui ianuarie. Cu această ocazie trebuie convenite criteriile și mecanismul în funcție de care va fi asigurată conducerea la nivelul filialelor județene și locale ale noului PNL. Conform Statutului noului PNL, rezultat din fuziunea PNL-PDL, conducerea la nivel judetean a fost stabilită în mod paritar, cu ponderi egale, până după alegerile prezidențiale.

La nivelul județului Cluj, se anunță un proces de decizie dificil, datorat numărului mare de personalități politice care au cuvânt greu de spus. Principalii favoriți sunt actualii lideri: Nicoară și Daniel Buda, dar mai sunt și alți oameni cu influență: Alin Tișe, Tudor Ștefănie, Mihai Seplecan, Andreea Paul, Steluța Racolța și alții. Rămâne de văzut cum vor negocia și cum vor reuși fiecare să-și impună punctul de vedere.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Școli închise în județul Cluj în patru comune

Mai multi copii din judetul Cluj nu au avut ieri si azi acces la scoala datorita drumurilor blocate din judetul...

Închide