inTurda.ro

Românii preferã mersul pe jos. Doar 40% dintre români circulã zilnic cu masina:

Românii preferã mersul pe jos. Doar 40% dintre români circulã zilnic cu masina:

Românii preferã mersul pe jos. Doar 40% dintre români circulã zilnic cu masina:
ianuarie 07
15:44 2015

     Conform celor mai recente date ale Comisiei Europene, doar 40% dintre români circulă zilnic cu maşina.  Ne clasăm printre locurile codaşe în topul statelor membre care utilizează autoturismele zilnic. În schimb, românilor le place mersul pe jos sau cu mijloacele de transport în comun.

România ocupa antepenultimul loc la categoria deplasări zilnice cu mașina. Potrivit sondajului emis de Comisia Europeană, 40% dintre românii intervievați au declarat că folosesc autoturismele pentru deplasările de zi cu zi. Penultimul loc este ocupat de maghiari, cu 33 de procente, iar pe ultima poziție se află letonii cu 38 la sută.

În schimb, nouă şi polonezilor ne place să folosim mijloacele de transport în comun, la acest capitol aflandu-ne pe locul doi. Practic, 29% dintre românii care au participat la sondaj spun că preferă să se deplaseze cu autobuzul, tramvaiul sau metroul. Ne place și mersul pe jos, comparativ cu ceilalți europeni. 23% dintre respondenții români s-au declarat pietoni, fiind pe locul al doilea în Uniunea Europeană.

În privința călătoriilor lungi, alegem orice tip de transport, mai puțin cel naval, asta în ciuda accesului generos la Marea Neagră și la Dunăre. Suntem pe ultimul loc la utilizarea transportului naval. 66% dintre români folosesc mașina atunci când vine vorba de o călătorie de cel puțin 300 km, 20% autobuzul, 14% avionul și 11% trenul. 

Deplasări zilnice cu mijloacele de transport în comun
29% – români, polonezi- se deplasează cu mijloace de transport în comun
23% – români, portughezi- se deplasează pe jos
0% – români- deplasări cu mijloacele de transport naval 

Deplasări zilnice cu autoturismul
40% – români
33% – maghiari
38% – letoni 

În privința călătoriilor lungi românii preferă:

66% – deplasările cu autoturismul
20% – deplasările cu autobuzul
14% – deplasările cu avionul
11% – deplasările cu trenul 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Cursuri gratuite de însoțitor de bord și membru al echipajului de cabină!

OPEN DAY - Preselecție persoane interesate pentru cursuri gratuite de ÎNSOȚITOR DE BORD/ MEMBRU AL ECHIPAJULUI DE CABINĂ RSC CONSULTING...

Închide