inTurda.ro

Succes Nic Com Srl si-a cerut insolventa

Succes Nic Com Srl si-a cerut insolventa

Succes Nic Com Srl si-a cerut insolventa
ianuarie 09
11:22 2015

     Printr-o cerere depusă la începutul acestei săptămâni la Tribunalul Ilfon, Societatea Succes Nic Com SRL și-a cerut insolvența. Succes are mii de salariati in Gorj si sute de magazine in toata tara. Cererea de insolventa vine la cateva saptamani dupa ce firmele omului de afaceri Nicolae Sarcina au intrat in atentia procurorilor DIICOT si de la Parchetul General, care au calculat prejudicii de milioane de euro aduse bugetului de stat. Amintim faptul ca in data de 29 decembrie 2014, la sediul brutariei Succes din TURDA a izbucnit o grevă, angajatii cerandu-si drepturile salariale, acuzând conducerea că îi lasă fără salarii chiar de sărbători.

La finalul lunii noiembrie 2014, DIICOT a efectuat mai multe percheziții în țară, la firme sau sedii secundare ale companiei Succes, care vizau o grupare infracțională constituită din 7 persoane, acuzate de evaziune fiscală și spălare de bani.

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupului în perioada septembrie 2013 – august 2014, au evidenţiat în actele contabile cheltuieli fictive privind achiziţia unor bunuri şi mai ales plata unor servicii. Astfel, societăţile comerciale viabile din cadrul grupului de firme „Succes” transferau fictiv forţa de muncă la alte societăţi din grup, aflate în procedură de reorganizare judiciară, cu care încheiau contracte de prestări servicii. Întrucât planul de reorganizare judiciară nu era viabil – de regulă cheltuielile de personal depăşeau veniturile obţinute – până la lichidare se acumulau foarte multe datorii către bugetul asigurărilor sociale (contribuţii, impozit pe salariu). Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională se ridică la 7 milioane de euro. Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii”, au precizat procurorii DIICOT.

sursa foto: succes.ro

Related Articles

Citește articolul precedent:
RCA 2015. Calculeaza online cat vei plati in acest an pentru asigurarea RCA

Toti proprietarii de vehicule care trebuie inmatriculate/inregistrate in Romania sunt obligati prin lege sa aiba incheiata asigurarea obligatorie de raspundere...

Închide