inTurda.ro

Cine este Loredana Motioc, instructor Zumba Kids la Turda?

Cine este Loredana Motioc, instructor Zumba Kids la Turda?

Cine este Loredana Motioc, instructor Zumba Kids la Turda?
ianuarie 15
13:31 2015

Redacția inTurda.ro a realizat un interviu cu Loredana Motioc, instructorul Zumba care face sport cu copiii turdenilor. Loredana este o fată deschisă și pasionată atât de Zumba cât și de lucrul cu copii. Mai multe detalii vă lăsăm să descoperiți singuri, citind interviul de mai jos:

lore1Reporter: Ai putea să te descrii în câteva cuvinte, pentru cititorii care vor să afle mai multe lucruri despre tine?

Loredana: Sunt o fire pozitiva si energica si imi place sa pun suflet in tot ceea ce fac. De aceea, pentru mine, pasiunea pentru dans, sport si un stil de viata sanatos s-a transformat in dorinta de a impartasi si celorlalti bucuria miscarii, alegand astfel meseria de Instructor sportiv. Sunt instructor de aerobic-fitness  certificat de Ministerul Educatiei si Acreditat de EFA (European Fitness Association) si Instructor licentiat Zumba® Fitness, facand parte din reteaua international Zumba® Fitness: (ZIN). Iubesc copiii, de aceea am ales sa urmez si cursul de Zumba® Kids & Zumba® Kids Junior, sa le insuflu placerea de a face sport si de a fi sanatosi. Pe langa Zumba Kids, mai am ocazia sa lucrez cu ei in activitatile de dezvoltare personala bazate pe educatie non formala si taberele de zi din cadrul Asociatiei Long Life Learning, unde ocup pozitia de vice-presedinte.

 

Reporter: Când ai descoperit pasiunea pentru Zumba, de când ești instructor autorizat Zumba și unde conduci clase de Zumba?

Loredana: Pasiunea pentru Programul Zumba® Fitness am descoperit-o de 4 ani. Predam clase de aerobic si dans dar imi doream foarte mult sa pot preda si Zumba®. Stiam ca trebuie sa fii instructor licentiat pentru a tine clase de Zumba Fitness asa ca m-am decis sa devin si eu unul in Martie 2014. Momentan conduc clase de Zumba® Fitness la doua sali de fitness din Cluj dar, planuiesc sa incep si in Turda.

Reporter: Dacă ar fi să numești un singur lucru care îți place cel mai mult la Zumba, care ar fi acela?

Loredana: Consider că cel mai frumos lucru ce poate caracteriza conceptul Zumba® este faptul ca poti face sport cu zambetul pe buze, deoarece Zumba® inseamna energie, distractie, buna dispozitie.


Reporter: Care sunt principalele beneficii pentru care ai recomanda cuiva să practice Zumba?

Loredana: Cu totii stim ca practicarea oricarui tip de sport este benefica. De ce sa practice Zumba? Pentru ca faci miscare distrandu-te. Ce poate fi mai frumos decat sa faci sport pe muzica, sa dansezi, sa te distrezi si in acelasi timp sa arzi calorii si sa obtii un corp dezvoltat armonios? Pentru ca Zumba® ajuta la eliminarea stresului. Prin miscarile de fitness dar si energia pozitiva si muzica latino se instaleaza o stare de bine, de buna dispozitie. Mai mult, creste tonusul muscular, creste densitatea osoasa, prevenind astfel aparitia osteoporozei, se obtine o imbunatatire a  rezistentei cardio-vasculare, scade tensiunea arterial si multe alte beneficii pentru sanatatea organismului uman.

 

lore 3Reporter: Acum faci parte din proiectul Zumba Kids, o noutate pentru Turda și turdeni. De ce ar trebui un părinte să-și înscrie copilul la Zumba Kids?

Loredana: Programul Zumba® Kids este indragit de majoritatea copiiilor. Eu il iubesc. Motiv pentru care am decis sa il fac cunoscut pentru cat mai multi copii. Din punctual meu de vedere este cel mai frumos si distractiv mod de a face sport. Zumba® Kids & Zumba® Kids Junior este un program conceput special pentru copii. Acestia au posibilitatea de a fi activi si, in acelasi timp de a se bucura de muzica si dans.

Coregrafiile din cadrul Zumba ® Kids încorporează mișcări de cumbia, salsa, hip-hop, samba, merengue, reggaeton, mambo, rock&roll, etc., adaptate vârstelor și combinate cu jocuri, activitati interactive, distractie și educatie culturala nonformală.

Participarea la clasele de Zumba® Kids ajuta la dezvoltarea fizică și psihică a copiilor îmbunătățind ținuta corporală, condiția fizică, motricitatea generală, capacitatea de coordonare inclusive capacitatea de  gândire în timpul efortului fizic. Zumba® Kids dezvoltă spiritual pentru frumos, încurajează munca în echipă, ajută la creșterea încrederii și stimei de sine, la îmbunătățirea creativității,  la armonia între corp, minte și inimă îmbinând distractia, jocul, sportul si disciplina.

De asemenea, acest tip de activitate ajută la acceptarea  fitness-ului ca un stil de viață, practicand-ul într-un mod plăcut și distractiv.

 

Reporter: Poți da un sfat pentru cititorii noștri, legat de legătura dintre sport, dans și sănătate?

Loredana:  Legatura este foarte stransa: sportul inseamna sanatate. Daca adaugati muzica si dansul veti descoperi secretul unei vieti armonioase! J

Sfat?!: In mod special pentru parinti: Petreceti mai mult timp cu copiii, jucati-va, dansati, participati impreuna la diferite activitati de dezvoltare personala. Se creaza o frumoasa legatura de prietenie, iar ei vor fi cei mai fericiti!

 

Reporter: Loredana, îți mulțumim pentru timpul acordat și îți dorim succes în toate activitățile.

Loredana: Mulțumesc și eu.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Astazi, 15 ianuarie 2015, Primaria Turda va gazdui o festivitate in cinstea marelui poet Mihai Eminescu

Şi în acest an,  în cadrul cenaclului „Să dăm viaţă anilor”, poetul naţional Mihai Eminescu va fi omagiat la Turda ....

Închide